Menu
Mijn Keunstwurk

Uurcultuur stopt… Hoe gaan we verder?

23 oktober 2019

Na ruim 30 jaar stopt hét theatermenu voor basisschoolleerlingen in Fryslân. Uurcultuur was een initiatief van Keunstwurk waardoor jaarlijks zo’n 40.000 kinderen een voorstelling konden bezoeken op school, in het dorpshuis of in één van de Friese theaters. Samen met diverse partners in de provincie gaan we nu op zoek naar nieuwe ideeën die ervoor kunnen zorgen dat alle kinderen in Fryslân ook in de toekomst voorstellingen kunnen bezoeken onder schooltijd.

Zo kunnen scholen vanaf nu rechtstreeks terecht bij de grote Friese theaters om een voorstelling te boeken. En daar waar een regionaal cultuurmenu is, worden de voorstellingen van Tryater onderdeel van het programma.

Daar waar géén regionaal cultuurmenu is, onderzoekt Keunstwurk in samenwerking met de gemeente de wensen van de scholen om eventueel vorm te geven aan een lokale menustructuur. Ook heeft Keunstwurk de theaterdenktank in het leven geroepen. Leerkrachten uit heel Fryslân gaan mee om geschikte voorstellingen te scouten voor hun school of cultuurmenu.

Wil je weten wat er in jouw regio gebeurt?

Contactpersoon
Daniëlle van PeerAdviseur Cultuureducatie PO & VO
Werkdagen:ma, di, do
Telefoon:058 234 34 79