Menu
Mijn Keunstwurk

Uurcultuur verzorgt weer volop theatervoorstellingen in Fryslân

18 januari 2016

Het podiumkunstenmenu van Keunstwurk genaamd Uurcultuur is voor de 28e keer van start gegaan! Met deze succesvolle formule zorgt Keunstwurk er voor dat er in januari t/m mei, bijna alle Friese basisschoolkinderen onder schooltijd professionele voorstellingen zien. Uiteenlopend van toneel-, dans-, vertel- en muziekvoorstellingen.

Het bundelen van scholen is voor theatergroepen en artiesten interessant, waardoor er landelijk aanbod met hoge artistieke kwaliteit naar Fryslân komt. Kinderen krijgen zo de kans om bijzondere voorstellingen dichtbij, in de eigen omgeving te zien.

Toppers
Een van de voorstellingen waar Keunstwurk trots op is, is de voorstelling van het theatercollectief Het Houten Huis met Hotel Perdu. Het is een voorstelling met vele prijzen (Zapp Theaterprijs en de Zilveren Krekel voor ‘meest indrukwekkende productie’) en heeft haar succes te danken aan haar rijke fantasie, prachtige surrealistische beelden en poëzie zonder woorden. Ook de voorstelling van theatergroep Meneer Monster genaamd de Gruffalo vind Keunstwurk heel bijzonder. Vorig jaar speelde deze voorstelling alleen in schouwburgen en theaterzalen, maar nu ook in speellokalen van basisscholen in Fryslân. De Gruffalo is een stoere en energieke vertaling van het prachtige kinderboek van Julia Donaldson.

Het project Uurcultuur wordt gefinancierd door een bijdrage van de scholen en de gemeenten. Voor een overzicht van de voorstellingen, speeldata en speellocaties kunt u terecht op www.uurcultuur.nl