Menu
Mijn Keunstwurk

Uurcultuur weer van start

9 januari 2014

Het podiumkunstenmenu van Keunstwurk Uurcultuur is voor het 26ste opeenvolgende jaar van start gegaan. De komende vier maanden kunnen meer dan dertigduizend Friese basisschoolkinderen genieten van maar liefst 400 voorstellingen! Keunstwurk zorgt er met Uurcultuur voor dat bijna alle Friese basisschoolkinderen onder schooltijd professionele voorstellingen zien. Uiteenlopend van toneel-, dans-, vertel-, poppen- en muziekvoorstellingen. Deze formule is nog steeds erg succesvol.

Uurcultuur Actief
Door de jaren heen is Uurcultuur niet stil blijven staan. Sinds drie jaar is het onderdeel Uurcultuur Actief in het leven geroepen. Professionele kunstenaars gaan in de klas actief aan de slag op het gebied van onder meer dans, film en beeldende kunst.

Kwaliteit
Doordat Keunstwurk de scholen bundelt is het voor artiesten interessant om een serie voorstellingen in Fryslân te komen spelen. Dit maakt het mogelijk om steeds vaker landelijk aanbod met hoge artistieke kwaliteit naar Fryslân te halen. Kinderen krijgen zo de kans om bijzondere voorstellingen dichtbij, in de eigen omgeving te zien. Omgekeerd kunnen scholen door de bundeling voor relatief weinig geld kwalitatief goede voorstellingen zien.

Toppers 2014
Een van de toppers dit jaar is het stuk De grote reis. Kinderen nemen plaats in een echte bus om een grote reis om de wereld te maken. Tryater ontwikkelt hiervoor het lesmateriaal. Ook het successtuk van afgelopen seizoen, Jongen en Yo, staat weer op het programma. Jongen en Yo is een muzikale ontdekkingsreis over het ontstaan van Hiphop.

Het project Uurcultuur wordt gefinancierd door een bijdrage van de scholen en gemeenten. Voor een overzicht van de voorstellingen, speeldata en speellocaties kijk hier.