Menu
Mijn Keunstwurk

Verhalenavond in heel Fryslân

29 september 2021

Op 26 november 2021 is er weer een Verhalenavond en ook jij kunt meedoen! Het thema van dit jaar is ‘Taal fan myn hert’, een breed thema waar een scala aan verhalen over te vertellen is bijvoorbeeld over je roots, herinneringen aan je kindertijd of over een bijzondere taal. Voor amateurkunstverenigingen is de verhalenavond een hele mooie manier om een activiteit in hun dorp of stad te doen. Een verhaal kun je immers ook muzikaal of via theater vertellen. Honderden vertellers in heel Fryslân op bijzondere locaties. Ontmoeten, dat is waar we naar verlangen en dat is waar Verhalenavond in uitblinkt.

Ook jij hebt een verhaal! Doe je mee? 

Iedereen heeft wel een verhaal. Op Verhalenavond is er voor elk verhaal een luisterend oor. Je hoeft echt geen literaire vertellingen te houden, maar gewoon een verhaal zoals je die aan een ander vertelt. Dingen die gebeurd zijn, die je hebt meegemaakt, die je weet over de omgeving, of iets wat niet iedereen weet.

Aanmelden als verteller

Je verhaal hoeft niet lang te zijn. Integendeel. Probeer het maximaal 8 minuten te laten duren, zodat je het meerdere keren kunt vertellen op Verhalenavond en meer mensen de kans krijgen ernaar te luisteren.

Waar vertel ik mijn verhaal? 

Dat bepaal je helemaal zelf. Je zoekt een geschikte locatie die past bij jou of jouw verhaal. Dat kan gewoon bij jouw thuis zijn of bij de buren of in een kerk. Zodra je de locatie hebt geregeld kun je je aanmelden, vervolgens komt je verhaal en locatie op de kaart te staan zodat het publiek weet dat je meedoet.

Coachingsavonden/ inspiratiesessies

Op een vijftal plaatsen in de provincie worden coachingsavonden/ inspiratiesessies georganiseerd waar je gratis aan deel kunt nemen. De avonden worden
verzorgd door Jos Thie en vinden plaats in een bibliotheek. Voor de data, locaties en aanmelden klik hier.


Keunstwurk is partner van Verhalenavond