Menu
Mijn Keunstwurk

XL voorronde Kunstbende Friesland

8 maart 2018

In het kader van LF2018 presenteert Cultuur Kwartier Sneek een Kunstbende voorronde XL!

 

Cultuur Kwartier Sneek is op zondag 11 maart voor de vierde opeenvolgende keer gastheer van de talentenwedstrijd Kunstbende Friesland. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar uit heel de provincie gaan met elkaar de strijd aan in de categorieën Dans, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.

 

Projectbureau Akte2 organiseert in samenwerking met Keunstwurk de voorronde met de vele acts op de prachtige locaties van Theater Sneek, Poppodium Bolwerk en Kunstencentrum Atrium. Deelnemers maken na hun presentatie in de voorronde kans op talentontwikkeling op maat, te gekke optredens en een plek in de landelijke finale.

 

Een deskundige jury wijst in elke categorie de winnaars aan. Zij gaan door naar de landelijke Kunstbende-finale op zaterdag 30 juni in de Westergasfabriek in Amsterdam. Daar komen ze uit tegen de winnaars van de andere regio’s. Wie de landelijke finale wint, mag onder meer optreden op een mainstage die binnen de eigen categorie valt; van Mysteryland tot het International Film Festival Rotterdam.

 

Kijken?
Om 13:00 uur gaat de kassa open voor publiek. Een kaartje kost € 5,- ; daarmee kun je de hele dag komen kijken naar optredens van jong talent!

 

De voorronde DJ was zaterdag 4 maart in Neushoorn. De winnaar is Michael Fortera!