Menu
Mijn Keunstwurk

Voorronde Ouderen Songfestival in Drachten

29 september 2021

Het Ouderen Songfestival is een landelijk muziekfestival, ooit bescheiden begonnen in een verzorgingshuis in Amsterdam. Bijna 30 jaar later is het Ouderen Songfestival uitgegroeid tot een landelijk festival. Keunstwurk is samenwerkingspartner voor het Noorden. Op woensdag 13 oktober 2021 is er een voorronde in verzorgingshuis Sûnenz in Drachten. Iedereen vanaf 55 jaar mag deelnemen aan het Ouderen Songfestival. Als solist, duo en/of trio. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. De repertoirekeuze is geheel vrij. Alle genres zijn mogelijk.

Zowel tijdens de voorronde als tijdens de prefinale en de Grande Finale wordt hetzelfde lied gezongen. Met ander woorden, eenmaal een lied gekozen, dan kan daar niet meer van worden afgeweken. Er zijn drie prefinales in de theaters in Houten, Vught en Heerenveen en de Grande Finale in het DeLaMar Theater te Amsterdam.

De voorronde in Drachten is gratis toegankelijk voor publiek. De aanvangstijd is 14:00 uur en het adres van verzorgingshuis Sûnenz is Burgemeester Wuiteweg 140B.

 

Meedoen? Schrijf dan nu in!
Er is plaats voor maximaal 16 deelnemers per voorronde.

Wist u dat bij de vorige editie twee Friese deelnemers in de prijzen zijn gevallen?

 • 1e VAKJURY-PRIJS / PUBLIEKSPRIJS ging naar Inez Timmer

  Weidum | 66 jaar
  Joodse vrouw
  Uit Tip Top | Ruut Weissman / George Groot

Jury:
Joodse Vrouw is een prachtig klassiek kleinkunstlied, een tragische liefdesgeschiedenis met veel tekst, maar Inez Timmer wist ons van de eerste tot de laatste noot geboeid op het puntje van onze stoel te houden. Het lied werd heel eigen, levendig, dynamisch en muzikaal gepresenteerd en zuiver en gekund gezongen.

 • GEDEELDE 3e VAKJURY-PRIJS ging naar Trienke Hoogenberg

  Leeuwarden| 68 jaar
  Sweevje
  Sido Martens

Jury:
Trienke Hoogenberg zong een nieuw, ons onbekend, Friestalig liefdeslied. We beluisterden een mooi eigen geluid en zagen een zangeres die in elke vezel van haar lichaam geluk uitstraalt, een echte performer die dit lied, dwars door de taalbarrière heen, met gemak dicht bij ons brengt. Mooi!

Kijk de live registratie van het Ouderen Songfestival 2021 29-ste editie op YouTube