Menu
Mijn Keunstwurk

Vooraankondiging | Inschrijving Vredeman de Vriesprijs Architectuur 2022 start in januari

1 december 2022

De inschrijving voor de 12e editie van de Vredeman de Vriesprijs gaat 4 januari 2023 van start. Deze provinciale prijs wordt uitgereikt aan het beste gebouw dat de afgelopen twee jaar (2020, 2021) is gebouwd in Fryslân. Op 14 april 2023 wordt de Vredeman de Vriesprijs voor Architectuur uitgereikt.

Het doel van deze tweejaarlijkse prijs is om de belangstelling voor architectuur bij een breed publiek te vergroten. De prijs wordt uitgereikt aan zowel de opdrachtgever als de architect.

Deelname

Vanaf woensdag 4 januari t/m zondag 22 januari 2023 kunt u zich hier inschrijven.

Deelnemers worden beoordeeld door een adviescommissie. De commissie nomineert inzendingen en draagt de prijswinnaar voor aan Gedeputeerde Staten. De winnende architect en opdrachtgever ontvangen gezamenlijk een oorkonde en een bedrag van € 5.000,-. Daarnaast zijn er vijf bedragen van € 500,- beschikbaar voor een eervolle vermelding.

Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur

De Vredeman de Vriesprijs voor Architectuur wordt toegekend door het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân. De prijs is bedoeld als erkenning van de kwaliteit van het werk en om de ontwikkeling in dit vakgebied te stimuleren. De prijs is een initiatief van provincie Fryslân en Keunstwurk doet de organisatie van de prijs.

Vorige editie

Bekijk hier de Brochure Vredeman de Vries Prijs 2020 om een indruk te krijgen van de vorige editie.

De Vredeman de Vriesprijs van de provincie Fryslân is een jaarlijkse prijs. Het ene jaar voor architectuur en het andere jaar voor vormgeving. De provincie wil met deze prijs het ontwerpklimaat in de provincie een stimulans geven.