Menu
Mijn Keunstwurk

Vredeman de Vriesprijs voor vormgeving – meld je nu aan!

29 juni 2021

De provincie Fryslân looft dit jaar voor de elfde keer de Vredeman de Vriesprijs voor Vormgeving uit. Dit is een vormgevingsprijs voor ontwerpers en vormgevers. Het ontwerpproces, de waarde en relevantie voor de gebruiker en de maatschappij staan hierbij centraal. De prijs stimuleert het vormgeversklimaat in Fryslân.

Met de prijs geeft de provincie een impuls aan de belangstelling voor vormgeving in Fryslân. Deze prijs wordt sinds het jaar 2001 één keer in de twee jaar uitgereikt.

Over Hans Vredeman de Vries
De prijs is vernoemd naar Hans Vredeman de Vries. Deze architect, planoloog, tekenaar en kunstenaar is in 1527 in Leeuwarden geboren. Daarnaast staat hij bekend als de grondlegger van de Antwerpse Renaissancestijl.

Procedure
Alle voorkomende disciplines van ontwerpen en vormgeving komen in aanmerking. De adviescommissie nomineert inzendingen en draagt een prijswinnaar voor aan Gedeputeerde Staten.

Prijs
De winnaar van de Vredeman de Vriesprijs voor Vormgeving ontvangt een oorkonde en een bedrag van € 5.000,-. Daarnaast zijn vijf bedragen van € 500,- beschikbaar voor eervolle vermeldingen.

Contactpersoon
Judith BaarsmaAdviseur Stipe en beeldende kunst
Werkdagen:ma, di, wo
Telefoon:06 48497086