Menu
Mijn Keunstwurk

Muziekverenigingen maken kans op een solist van het Noord Nederlands Orkest

12 december 2021

Het Noord Nederlands Orkest en Keunstwurk starten een winactie waarmee twee muziekverenigingen een NNO-musicus kunnen winnen. Na de eerste succesvolle wedstrijd in 2019 kon een vervolg niet uitblijven. Friese HaFaBra (Harmonie - Fanfare - Brassband) verenigingen maken kans op een solist die meespeelt bij een concert, aanwezig is bij een aantal repetities én een workshop of masterclass geeft aan de vereniging. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het concert NNO goes HaFaBra op vrijdag 21 januari 2022 in Stadsschouwburg de Harmonie Leeuwarden.

Wedstrijd

Voor verenigingen is dit een uitgelezen mogelijkheid om zichzelf naar een hoger niveau te tillen of om een stuk te spelen dat al lang op de verlanglijst stond. De HaFaBra verenigingen uit Friesland kunnen een kort (project)plan inleveren waarin ze beschrijven waarvoor ze de NNO-solist willen inzetten.

Richtlijnen projectplan

Schrijf een plan van maximaal twee A4-tjes waarin je de volgende punten behandelt:

  • Korte beschrijving van de vereniging (plaats, aantal leden + bezetting, repetitieavond en een klein stukje geschiedenis).
  • Waarom doen jullie mee aan deze wedstrijd?
  • Welke solist of welk solo-instrument willen jullie en waarom? Jullie kunnen kiezen voor alle instrumenten uit het symfonieorkest.
  • Het concert-idee. Om wat voor soort concert gaat het? Een regulier concert met uitbreiding van solist, een bijzonder stuk voor een speciale gelegenheid, een openluchtconcert, een jubileumconcert, enzovoorts. Maak er iets bijzonders van voor deze unieke mogelijkheid; hoe specialer, hoe beter!
  • Hebben jullie een specifiek stuk in gedachten?
  • Wanneer en waar gaat het concert (bij benadering) plaatsvinden, en hoeveel bezoekers verwachten jullie ongeveer?

Insturen

Stuur je plan naar w.zwier@keunstwurk.nl. Deadline voor het insturen is 17 december 2021.

Masterclasses

Naast de wedstrijd worden er ook masterclasses voor de HaFaBra wereld georganiseerd. Op donderdag 20 januari zijn er masterclasses voor fanatieke Friese muzikanten. De gratis toegankelijke lessen worden gegeven door ervaren topmusici van het NNO. Op woensdag 19 januari geeft niemand minder dan Johan de Meij een masterclass dirigeren samen met Soli Brass Leeuwarden. Johan de Meij behoort tot de meest succesvolle componisten ter wereld van muziek voor HaFaBra. Meer informatie over de masterclasses komt binnenkort online.

De winactie en masterclasses zijn een samenwerking van het NNO, OMF, Soli Brass en Keunstwurk. 

 

Contactpersoon
Wilbert ZwierCultuurverbinder HaFaBra
Werkdagen:ma, di, wo
Telefoon:06 29628366