Menu
Mijn Keunstwurk

Zeven ontwerpen genomineerd voor Vormgevingsprijs 2017

12 oktober 2017

De Provincie Fryslân reikt op 10 november voor de negende keer de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving uit. De gedeputeerde voor Cultuur Sietske Poepjes van de Provincie zal op 10 november de winnaar bekend maken en de prijs uitreiken aan een van de zeven genomineerden. De winnaar (ontwerper en opdrachtgever) ontvangt een bedrag van € 5000 en een oorkonde. Daarnaast zijn er vijf bedragen van € 500,- voor eervolle vermeldingen.

Ter gelegenheid van de prijsuitreiking verzorgt Tim Vermeulen een lezing onder de titel Design als publieke zaak over een veranderende samenleving en de noodzaak van design voor onze toekomst. Er verschijnt dit jaar een special van De Moanne over de Vormgevingsprijs waarvan tijdens de prijsuitreiking het eerste exemplaar zal worden uitgereikt.

De 7 genomineerde ontwerpen

Er zit een gat in – de wereld van Spriet Illustraties Linda de Haan, opdrachtgever Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Identitities Concept en ontwerp Martin Brandsma, eigen initiatief in samenwerking met Oscar Lourens Book Production
Under de Toer Ontwerper Barbara Jonkers i.s.m. BW H ontwerpers / Dennis de Vries, opdrachtgever Stichting Under de Toer
Post-Plaza Ontwerp Kr8werk, opdrachtgever Post-Plaza Hotel & Grand Café
Sweet Nothing Ontwerp Studio INA-MATT, opdrachtgever Matsura Museum Hirado/Nederlandse ambassade Japan
De Kom-Post Concept en ontwerp Studio Elmo Vermijs, opdrachtgever? Stream – Kunstprogramma voor de Friese Wouden
Honeysuckle Blue(s) Garden Concept en ontwerp Claudy Jongstra, opdrachtgever AkzoNobel, inzender Stichting Farm of the World

Vormgevingsprijs
Meer achtergrond informatie over de genomineerden is beschikbaar via de site www.vormgevingsprijs.frl  Het ontwerp van de site werd in opdracht van Keunstwurk gemaakt door Martijn van Bachum met fotografie van Heleen Haijtema. Op de site vormgevingsprijs.frl kan ook een stem worden uitgebracht op de pagina van uw favoriet. Stemmen voor De Moanne Publieksprijs kan tot en met 9 november 12.00 uur.

Prijs voor Vormgeving
Alle voorkomende disciplines van ontwerpen en vormgeving komen in aanmerking voor de Vormgevingsprijs. Het gaat om gerealiseerde ontwerpen die zijn ontstaan vanuit een opdracht of zijn gemaakt op eigen initiatief van de ontwerper. Voorwaarde voor deelname is dat vormgever en/of opdrachtgever in Fryslân gevestigd zijn en alleen ontwerpen die na 1 maart 2015 zijn gerealiseerd konden worden ingezonden.

Jury
De jury in 2017 bestaat uit: Lonny van Ryswyck, productontwerper en mede-oprichter van Atelier NL; Yu-Lan van Alphen, programmamanager Stichting Doen; Robert-Jan Hofhuis, grafisch ontwerper, adviseur en docent HKU en ArtEZ; Arjen Boerstra, ruimtelijk ontwerper en beeldend kunstenaar en Tim Vermeulen, programmamanager Dutch Design Foundation.

Informatie
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Roelof Koster, adviseur vormgeving/design bij Keunstwurk via: r.koster@keunstwurk.nl
of telefonisch 058 – 234 34 34.

Galerij