Mijn Keunstwurk

fulkaan Simmer Akademy

fulkaan
Soort
Talentontwikkeling, Cultuurparticipatie, Cultuureducatie
Partners

De Simmer Akademy is een jaarlijks terugkerend onderdeel van fulkaan. Tijdens de Simmer Akademy krijgen jonge Friese muzikanten en theatermakers een week lang workshops, masterclasses en ateliers van professionals, om zich verder te ontwikkelen in hun discipline en daarbuiten. Daarnaast komen ze in aanraking met jongeren die ook een grote passie hebben voor kunst en leren hoe je kunt samenwerken met andere disciplines.

Aanleiding

De Simmer Akademy werd in 2014 voor het eerst georganiseerd. Door het bundelen van losse fulkaan activiteiten werd de beschikbaarheid en de betrokkenheid van zowel de talenten, als de docenten vergroot. Daarnaast was er sprake van een groter artistiek bereik doordat er makkelijker verbindingen tussen projecten, deelnemers en docenten werden gelegd.

Waar werken we naartoe?

Keunstwurk wil door middel van de Simmer Akademy jong Fries talent de kans geven om zich te ontwikkelen. Daarnaast krijgen de deelnemers de kans te leren van inspirerende culturele helden die Fryslân rijk is. Met de Simmer Akademy wordt er jaarlijks gestreefd naar het aantrekken en het ondersteunen van nieuwe talenten.

Agenda
Fulkaan Simmer Akademy 2019 ma 19 t/m za 24 augustus 2019
fulkaan Simmer Akademy 27 augustus t/m 1 september 2018
Contactpersonen
Peter ReenAdviseur Muziek
Telefoon:058 234 34 10
Jornt KarelProjectondersteuner
Werkdagen:di & do
Telefoon:058 234 34 45