Menu
Mijn Keunstwurk

Kunst in Kerken

Soort
Cultuurparticipatie
Partners

Kunst in Kerken is een jaarlijks terugkerend project waarvoor er een aantal fiets-, loop-, rij- en vaarroutes door het Friese landschap worden georganiseerd. De routes gaan langs prachtige kerken en hedendaagse kunst van Friese kunstenaars.

Aanleiding

Naar aanleiding van het rapport Hergebruik Fryske Tsjerken van de provincie Fryslân (2012) is een samenwerking tot stand gekomen tussen een aantal partijen die zich met dit thema hebben beziggehouden. Dit samenwerkingsverband heeft plannen ontwikkeld, mede onder invloed van Leeuwarden-Fryslân 2018. De inspanningen hebben geleid tot een tentoonstellingsprogramma in de zomermaanden (juli t/m halverwege september) waarin de kwaliteit van de kerk als authentiek baken in het Friese landschap wordt gecombineerd met kunst. Beginnende en gevorderde kunst- en cultuurliefhebbers kunnen de deelnemende locaties bezoeken door de route te volgen.

Waar werken we naartoe?

Met Kunst in Kerken streven we naar het hergebruiken van kerken en willen we kunst van Friese kunstenaars een nieuw podium geven. Plaatselijke kerk- en dorpscommissies kunnen in toenemende mate de voorbereiding van de Kunst in Kerken-routes zelf verzorgen. Daarnaast willen we jaarlijks per route zeven locaties verbinden aan kunstwerken van zeven beeldend kunstenaars.

Agenda
14 sep
Kunstrijke ontdekkingstocht langs oude Friese kerken elke zaterdagmiddag van 6 juli t/m 14 september 2019 (kerk Sloten is dagelijks geopend)
01 jul
Kunst in Kerken 2017 1 juli tot 9 september 2017