Mijn Keunstwurk

NEO – Never Ending Orchestra

Soort
Muziek, Talentontwikkeling, Cultuurparticipatie, Culturele hoofdstad
Website
www.neo.frl
Partners

Never Ending Orchestra (NEO) is in 2018 de springplank voor muzikaal Fryslân. In iedere muzikant schuilt de wens om gehoord en gezien te worden. NEO biedt muzikale initiatieven van professionals en amateurs een podium tijdens LF2018. Pop, klassiek, jazz, folk, hiphop, opera: in 2018 swingt Fryslân de pan uit met 1001 muzikale optredens. NEO faciliteert concerten overal in de provincie én in Leeuwarden.

  • NEO steunt muzikanten met vernieuwende initiatieven, samenwerkingen en cross-overs.
  • NEO brengt muzikaal Fryslân in beweging, moedigt het zelf maken én laten horen van muziek aan.
  • Of je nu jong of oud bent, amateur of professional, NEO wil een podium bieden voor iedereen in Fryslân die een project of idee heeft waar muziek in zit.

Aanleiding
Na jaren van bezuinigingen – die de meeste verenigingen en organisaties diep hebben geraakt – gaat het roer om. NEO wil het Friese talent een podium te bieden. Het is tijd om het zelf maken van muziek in de schijnwerpers te zetten. Te laten zien hoe ontzettend leuk het is om samen muziek te maken. Te laten zien wat Fryslân in huis heeft. NEO is het gezicht van de Fryske muzykmienskip.

Waar werken we naartoe?
NEO gaat ervoor zorgen dat het jaar 2018 een creatieve explosie voor muzikaal Fryslân wordt. Het is de springplank die nieuw talent, amateurmuzikanten en professionele muzikanten samenbrengt en laat floreren. Never Ending Orchestra wil in 2018 zoveel mogelijk amateur en professionele muzikanten programmeren op de NEO-kalender. Daarom werken we intensief samen met meerdere partners. Never Ending Orchestra wil vooral bijzondere muzikale producties die een vernieuwend karakter hebben in de spotlights zetten. Dan kun je denken aan een bijzondere samenwerking, een productie op een verrassende locatie of bijvoorbeeld een productie voor een doelgroep die anders niet zo snel met muziek in aanraking komt.

Samen met gemeenten en regionale organisaties zorgt NEO ervoor dat er in iedere regio een NEO festival geprogrammeerd wordt dat het muzikaal potentieel van die regio laat zien.