Mijn Keunstwurk

Uurcultuur goes 2018

Uurcultuur
Soort
Cultuureductatie, Primair onderwijs, Theater, Culturele Hoofdstad
Website
www.kultuerfilter.nl/trajecten/uurcultuur/

Uurcultuur is een kunsteducatieproject van Keunstwurk dat alle scholen van het primair onderwijs in Fryslân mogelijk maakt hun leerlingen in aanraking te brengen met professionele podiumkunsten. Voor het bijzondere jaar 2018 passen we het programma van voorstellingen aan en breiden het uit met programmering rond Leeuwarden- Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018). Dit betekent dat 2018 voor de scholen de buitenkans geeft om, naast de professionele voorstellingen, kinderen onder te dompelen in al het educatief aanbod dat in Fryslân voorhanden is in kader van Culturele Hoofdstad. Hiertoe worden uitgebalanceerde 2018-arrangementen aangeboden waarin professionele voorstellingen, presentaties en natuurbezoek met elkaar in verband worden gebracht. Een arrangement geeft alle kinderen de kans om kennis te nemen van het gedachtegoed van LF2018.

Het gaat in 2018 niet alleen om professionele voorstellingen, maar ook om meer culturele activiteiten die aansluiten bij de events van 2018. Het doel is, om alle kinderen in Fryslân de kans te geven om 2018 te ervaren en/of mee te doen. 2018 is een jaar dat bol zal staan van de kunst en cultuur! We koersen op meermalige deelname op verschillende niveaus. Alleen als we scholen de kans geven om breed in te zetten op LF2018 kunnen we dat bijzondere jaar ook echt ervaren. Kortom Uurcultuur goes 2018!

Onderdelen
Voor de onder, midden en bovenbouw hebben we zoals u gewend bent een prachtig programma met professionele artistieke jeugdtheatervoorstellingen van hoge kwaliteit, samengesteld. Voor de voorstelling voor de bovenbouw werken we nauw samen Tryater, voor de jonge kinderen zorgen we voor aanbod dat op school kan staan. De voorstellingen sluiten inhoudelijk gezien aan bij het Taalproject Lân fan taal en worden in alle gevallen vergezeld door een Taalkit, maar in andere gevallen is ook een schoolbezoek van Tresoar, of een extra event-bezoek verbonden aan de voorstelling. Hier betaalt de school bij ons niet extra voor!

Daarnaast organiseren wij arrangementen uit een aantal onderdelen dat, net als LF2018, een verbinding met de thema’s natuur, sport en cultuur maakt. Voor het vervoer tussen de onderdelen in, wordt gezorgd. De educatieve meerwaarde zal duidelijk zijn.

Om scholen een goed overzicht te bieden onderscheiden we 3 verschillende invalshoeken bij ons aanbod:

  • Kunst … laat je anders denken
    Een professionele voorstelling, op maat voor kinderen van verschillende leeftijden
  • Cultuur … verbindt je met je omgeving
    Een programma met culturele activiteiten, soms verbonden met een regio
  • Expressie … laat je zelf zien
    Een programma met actieve werkvormen, waarbij de kinderen creërend bezig zijn

Het 2018 programma geeft scholen de kans, om samen met de kinderen het programma van 2018 te bezoeken. Voor de scholen die het wat minder groot aan willen pakken is het natuurlijk mogelijk om te kiezen voor een enkele voorstelling of programma in het teken van 2018. Je kunt het gehele Uurcultuur goes 2018 aanbod bekijken op Kultuerfilter.

Contactpersonen
Daniëlle van PeerAdviseur Cultuureducatie
Werkdagen:ma, di & do
Telefoon:058 234 34 79
Mobiel:06 48 25 34 30
Ilse SchreurUurcultuur & productie fulkaan
Werkdagen:di, wo & do
Telefoon:058 234 34 63