Menu
Mijn Keunstwurk

VACATURE PROJECTLEIDER WERKVELD/MAAKPLAATS OP SCHOOL

Keunstwurk zoekt voor het team cultuureducatie per 1 mei een projectleider werkveld/maakplaats op school voor 21,6 uur per week

Keunstwurk is partner voor cultuuronderwijs in Friesland. Wij helpen scholen (primair & voortgezet onderwijs), gemeenten, kunstencentra en cultuuraanbieders om kwalitatief goede cultuureducatie te realiseren. Meedoen aan cultuur draagt niet alleen bij aan de ontwikkeling van mensen en een sociale samenleving, maar ook aan het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden als creativiteit, kritisch denken en samenwerken. Samen met gemeenten, scholen, kunstencentra en cultuuraanbieders maken wij ons namens de provincie sterk voor goed cultuuronderwijs in Friesland.

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Als projectleider maakplaatsen op school vervul je een veelzijdige functie waarbinnen diverse kwaliteiten van jou worden aangesproken. Je gaat projecten binnen het werkgebied cultuureducatie in het primair onderwijs ontwikkelen, begeleiden en adviseren zoals de maakplaats op school. Je zorgt ervoor dat er de komende vier jaar maakplaatsen op school uitgevoerd worden in de regio. Dit doe je samen met cultuurverbinders educatie, die actief zijn in de regio. Als projectleider zorg je aan de hand van de maakplaatsen voor de inzet van ‘meimakkers’, bewaakt het budget en zorg je ervoor dat de doelen worden gehaald. Ook maak je een verbinding met het interne Buro innovatie om aan te sluiten op deskundigheidsbevordering van het veld en innovatie. Je bent een flexibele, stabiele en inspirerende persoonlijkheid en bent vaardig als gesprekspartner op verschillende niveaus. Je bent creatief met een zakelijke blik en bent goed in staat om waar nodig uitdagingen zelfstandig op te pakken en om jezelf te blijven ontwikkelen.

Je bent een aanjager die goed kan samenwerken. Samen met je collega’s werk je aan het sterker op de kaart zetten van de producten en diensten vanuit het team cultuureducatie. Je gaat werken in een dynamische omgeving die vraagt om snel schakelen waarbij gevoel voor humor wordt gewaardeerd.

Het team cultuureducatie bestaat uit een coördinator, adviseurs, communicatieprofessional, projectleiders en ondersteuning en is verantwoordelijk voor:

 • Uitvoering van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit KEK voor het primair onderwijs en het programma VO voor het voortgezet onderwijs in de provincie Friesland
 • Uitvoering van het Taalplan Frysk
 • Advisering, inspiratie en professionalisering van scholen, culturele instellingen en gemeenten
 • Ontwikkelen en organiseren van deskundigheidsbevordering, inspiratiebijeenkomsten en netwerkbijeenkomsten

FUNCTIE-EISEN

We zijn op zoek naar een collega die met plezier op verschillende gebieden en niveaus werkt. Iemand met een stevige persoonlijkheid die weet te overtuigen en een team van professionals mee kan nemen in veranderingen om zo bij te dragen aan een professionele bedrijfsvoering binnen Keunstwurk.

 • Kunstvakopleiding op Hbo-niveau of vergelijkbaar
 • Visie op cultuureducatie in de volle breedte
 • Passie voor cultuur én een stevig netwerk binnen het (Friese) cultuureducatie werkveld
 • Kennis van en ervaring met omgeving- en maakonderwijs
 • Kennis van landelijke ontwikkelingen en trends
 • Didactische, pedagogische en organisatorische expertise van het primair onderwijs
 • Projectleidersvaardigheden en ervaring met projectmatig werken
 • Adviesvaardigheden (onderzoeken, analyseren, rapporteren, begeleiden, adviseren, reflecteren)
 • Omgevingssensitief, rolbewust en kunnen omgaan met belangen
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken
 • Kennis van designbased education

SALARIS- EN ARBEIDSVOORWAARDEN

 • Een plek in een goed op elkaar ingespeeld, professioneel en gezellig team
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken en flexibele werktijden zijn mogelijk (in overleg)
 • Kans om bij te dragen aan de verdere professionalisering en positionering van de organisatie
 • Een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een salaris conform cao sociaal werk, schaal 9 (maximaal € 4.252,00 bij volledig dienstverband

Aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt jezelf en ook ons ten goede. Op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op informeel leren en uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest. Ook investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied.

SOLLICITATIE

Voel jij je aangesproken door deze vacaturetekst, dan ontvangen we graag jouw reactie, waarin je aangeeft wat jouw drive is, wat jou inspireert in deze functie en waarom we juist jou nodig hebben om deze functie tot een succes te maken.

Reacties (curriculum vitae en korte motivatie) graag ter attentie van Douwe Zeldenrust, directeur, via email naar k.keijzer@keunstwurk.nl met vermelding vacature projectleider werkveld/maakplaats op school. Heb je vragen over de vacature, dan kun je contact opnemen met Jan Sietse Haarsma, coördinator cultuureducatie (tel 06-26888188)

Reacties kunnen tot en met 9 april 2021 worden verstuurd. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 15.


Over Keunstwurk

Kunst geeft kleur aan het leven. Het brengt mensen samen en biedt soms letterlijk nieuwe inzichten. Aan kunst doen, draagt bij aan de kwaliteit van het leven. Het maakt mensen én de samenleving completer, slimmer, sterker en beter! Dat is de kracht van kunst.

In Fryslân zorgen wij als Keunstwurk dat de kunst vooruitkomt en onze cultuur daarmee aan kracht wint. Dat doen we door het delen van kennis, het leggen van verbindingen en het doorvoeren en stimuleren van vernieuwing. Een taak waar we iedere dag vol overtuiging aan werken.

Contactpersoon
Jan Sietse HaarsmaCoördinator Cultuureducatie
Werkdagen:ma, di, do
Telefoon:058 234 34 99