Menu
Mijn Keunstwurk

Richtlijnen voor de video “Dwars Door de Winter”


Het filmen zelf:

Om een zo goed mogelijke video te maken van jouw project, initiatief, organisatie, enz. moet je rekening houden met de volgende zaken:

 1. Maak een video van maximaal 2 minuten.
 2. Zorg ervoor dat je altijd in landschapsmodus (horizontaal) filmt.
 3. Zorg voor voldoende licht. Bijvoorbeeld: naast een raam. Kijk uit voor tegenlicht (richt je camera dus niet op het raam).
 4. Zorg ervoor dat je goed te verstaan bent. Maak een korte test en bekijk het op je computer: ben je goed verstaanbaar? Vaak vallen omgevingsgeluiden pas op als je je video terugkijkt.
 5. Zorg voor een resolutie van 1080×1920 pixels (of groter). Moderne telefoons zouden dit prima moeten halen.

Je video opsturen:

Video klaar? Mooi! Het is belangrijk dat je zorgvuldig gemaakte video niet gecomprimeerd wordt en dat we je video goed kunnen verwerken.

 • Gebruik geen WhatsApp of Facebook om je video op je computer te krijgen, maar verstuur je video bijvoorbeeld met WeTransfer naar jezelf, of sluit je telefoon aan op je computer en haal de video zo van je telefoon af.
 • Verander de naam van de video in (een deel van) de naam van je organisatie, project, initiatief, organisatie, o.i.d. met daarachter DwarsDoorDeWinter. Zo kunnen wij je video gemakkelijker verwerken. Dus bijvoorbeeld: VOFDeKunst_DwarsDoorDeWinter
 • Verstuur je video met WeTransfer of vergelijkbare cloudservice naar communicatie@keunstwurk.nl Vermeld ook in het bericht duidelijk de (volledige) naam van je organisatie o.i.d.
 • Stuur je filmpje op vóór maandag 1 maart 2021.
 • De video’s krijgen een “Dwars door de Winter” bumper met aankondiging.
 • Keunstwurk behoudt het recht om je video te redigeren om het in het format te passen.