Mijn Keunstwurk

Bevrijdend zingen? Kom bij ons geweldige koor UniQ! We zoeken nog mannen en vrouwen

Muziek Vraag
Contactpersoon
Rinke Schroor
Telefoonnummer
0650920527
E-mail
r.schroor54@hotmail.com

Ingewikkeld en voor velen lijkt het onbereikbaar. Toch kan het eenvoudig. Praat je?…. dan zing je al bijna. Dat geldt niet alleen voor zangtalenten. Of voor mensen met de drang om in een band of koor te zingen. Het geldt ook voor jou! Het kan spannend zijn je stem te laten horen. Maar zodra de eerste hobbel is genomen voel je dat de energie gaat stromen. Je opent je hart. Je ademt in. Je opent je mond. En hoor daar…. Een lied, jouw lied wordt gezongen! Wij zoeken nog mannen en vrouwen, van alt tot sopraan tot bas.

“Zingen geeft vreugde, ook als je verdrietig bent of pijn hebt. Omdat je contact maakt met jouw levensenergie. Alles wat je voelt heeft een eigen klank, een eigen lied.”

Wat is stembevrijding?
Ben je blij, laat horen dan! Merk je een verlangen, zing het! Voel je je belazerd, geraakt of sikkeneurig, neem het mee in je zang. Wil je niet nadenken over (blad) muziek en wel laten horen wat er aan muziek uit jou komt…. laat het horen in jouw lied. Stap af van het idee dat je voor zingen met impact je best moet doen. Ervaar hoe geweldig het is als je voluit gaat zingen. Aanleidingen voor stembevrijdend zingen kunnen zijn:

Veel mensen denken niet te kunnen zingen terwijl ze dat wel graag willen. Stembevrijding ondersteunt. Zingend jezelf laten horen, gewoon omdat het kan! Natuurlijk ervaar je ongemak in het begin. Doe je ongelooflijk je best, of merk je schaamte over je stemgeluid. En altijd wisselen die momenten zich af met enorme schoonheid. Met een oprecht en eerlijk stemgeluid. Je zingt zeg maar: inclusief alles!

Iedereen heeft een eigen stemgeluid. Dat is boeiend om te horen en te ontdekken. Stem bevrijdend zingen werkt met ademhaling, fysieke oefeningen, klanken, improvisatie- zangoefeningen. Dat kan alleen of in een groep. In de groep wordt alleen, in twee- of drietallen of met de hele groep gezongen. Stembevrijdend zingen brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging. Muzikaal, fysiek, emotioneel en in contact met anderen. Bijzondere, ontroerende, aanstekelijke zangbelevenissen zijn het gevolg van allerhande zang oefeningen. Praat je? Dan zing je al bijna! Misschien zing je geheel in de zogenaamde maat of enorm uit de toon maar altijd zing je met jouw unieke stemgeluid.

Ben je nieuwsgierig geworden?
Kom het dan gauw eens beleven! We oefenen elke maandag in het blokkendoos gebouw aan de Droppingstraat 14 te Leeuwarden. Van 20:00 uur tot 22:00 uur. Er zit een pauze tussen en tevens is er nadien nog gelegenheid om na te zitten met een hapje en een drankje. Ons koor wordt onder de bezielende leiding gedirigeerd door onze fantastische en enthousiaste dirigent Rinke Schroor.

Meer info