Menu
Mijn Keunstwurk

2e jaar opleiding Regisseur Amateurtheater – 2021

Start modules | Rolopbouw, mis-en-scène & overdracht gevorderd: 22 juni | Tekst en overdracht gevorderd: 24 aug | Decor en kleding gevorderd: 14 sept
Start modules | Rolopbouw, mis-en-scène & overdracht gevorderd: 22 juni | Tekst en overdracht gevorderd: 24 aug | Decor en kleding gevorderd: 14 sept
Locatie
Snekertrekweg 1, 8912 AA, Leeuwarden (voormalig postsorteercentrum)

Wil je de inspirator en aanjager van creatieve projecten in jouw dorp of stad worden? Ben je creatief en wil je jezelf ontwikkelen in stressbestendigheid en beter leren samenwerken? Dan is het nog mogelijk om modules te volgen in het tweede jaar van de opleiding regisseur amateurtheater. 

Iedere module wordt afgesloten met het uitreiken van je bewijs van deelname.

In dit tweede jaar van de opleiding regisseur amateurtheater werk je aan regie-concepten en gaat de lesstof dieper in op de overdracht en begeleiding van (amateur)spelers. Daarnaast krijg je les van specialisten op het gebied van decor, kleding, geluid en licht.

Lesdagen
De lesdagen vallen op de dinsdagavonden en één keer in de twee weken op donderdagavond. De presentaties vinden plaats in het weekend. De totale studie-inspanning ligt gemiddeld rond drie dagdelen per week (inclusief huiswerk). De schoolvakanties zijn op deze module van toepassing.


Modules tweede jaar opleiding Regisseur amateurtheater

Deze modules, onderdeel van de opleiding regisseur amateurtheater, voor het tweede jaar in 2021 zijn:

Praktische informatie

Docenten Bevoegde gastdocenten. Studieleider: Luuk Eisema
Taal Frysk en Nederlands
Lesdagen Elke dinsdagavond + 1 keer in de 2 weken op donderdagavond
Tijdsinvestering Gemiddeld drie dagdelen per week (inclusief huiswerk)

Alumni – deze deelnemers gingen je voor:

Henk Roskammer (certificaat behaald in 2017) – Henk werkt al jarenlang als regisseur voor het jongerentheater in Harkema. Na het volgen van deze opleiding is hij ook meer volwassen groepen gaan regisseren en werkt daardoor nu provinciebreed.

Grytha Visser (certificaat behaald in 2013) – Grytha werkt regelmatig aan openluchtspelen in Friesland. Ze regisseert de jeugd van Shakespeare Theater Diever en ze geeft les op het voortgezet onderwijs in Groningen.

Caro Kroon (certificaat behaald in 2013) – Caro participeert in verschillende projecten van Leeuwarden–Fryslân 2018 zoals bijvoorbeeld De Reis en Tijd voor Talent. Ze is nu directeur van SPOONK in Leeuwarden.


Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie over de opleiding dan kun je mailen naar theater@keunstwurk.nl of contact opnemen met Luuk Eisema via onderstaande contactgegevens.


De informatie op deze pagina is uitsluitend bedoeld voor oriëntatie voor deze cursus en kan nog gewijzigd worden.

Contactpersoon
Luuk EisemaAdviseur Theater
Werkdagen:di
Telefoon:058 234 34 42