Menu
Mijn Keunstwurk

Challenging the local | Een internationale theaterontmoeting

Zaterdag 14 december 2019
Zaterdag 14 december 2019
Locatie
Dundelle, Mjûmsterwei 16, Bakkeveen
Prijs
€ 40,-

Ben je speler of maker en nieuwsgierig naar de toekomst van amateurtheater in Europa? Of wil je je aan de hand van laagdrempelige workshops verder ontwikkelen? Op zaterdag 14 december 2019 organiseren Stichting Amateurtoaniel Fryslân (STAF), NHL Stenden Docent Theater en Keunstwurk de tweede editie van Challenging the local. Een terugkerende conferentie/bijeenkomst met presentaties, workshops en masterclasses onder leiding van (internationale) gastdocenten.

Vorig jaar was dit een meerdaags evenement in het kader van het 100-jarig bestaan van STAF en LF2018. Dit jaar een mooi dagprogramma.

Programma
De ochtend bestaat uit twee te volgen workshops: ‘Het schrijven van een kort stuk’ door Sigríður Lára Sigurjónsdóttir uit IJsland en de ‘De basis van het acteren en het zoeken van de betekenis achter het gesproken woord’ door Simone Spiteri uit Malta.

In de middag geeft Éva Thoman uit Hongarije een workshop over bewegen op het toneel en Livio Andreina uit Zwitserland geeft een workshop waarin de belangrijkste vaardigheden van het acteren worden behandeld.

Je kunt maximaal twee workshops volgen: één in de ochtend en één in de middag. Tussen de middag kun je aanschuiven voor de lunch en aansluitend presenteren jonge, regionale toneelspelers uit Bakkeveen samen met ouderen een kort stuk over hun band met het dorp.

Aanmelden
Je kunt je t/m vrijdag 13 december aanmelden.


Programma

 • 10.00 – 10.30 uur ontvangst
 • 10.30 – 13.00 uur
  • Workshop schrijven (o.l.v. Sigríður Lára Sigurjónsdóttir / IJsland)
  • Workshop acteren (o.l.v. Simone Spiteri / Malta)
 • 13.00 – 13.45 uur Lunch (biologische en regionale producten)
 • 13.45 – 14.45 uur Presentatie Bakkeveen in de kerk
 • 15.00 – 17.30 uur
  • Workshop Beweging (o.l.v. Éva Thoman / Hongarije )
  • Workshop acteren (o.l.v. Livio Andreina / Zwitserland)
  • Bijeenkomst wetenschappers + staf

 

Praktische informatie

Datum Zaterdag 14 december 2019
Tijd Van 10.30- 17.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur)
Locatie Dundelle, Mjûmsterwei 16, Bakkeveen
Prijs € 40,- p.p inclusief lunch
Taal Nederlands en Engels

Over de docenten

Simone Spiteri
Simone is een toneelschrijfster, regisseuse en actrice uit Malta. Tevens artistiek leider van Dù Theater in Valetta. Producent/schrijfster van het baanbrekende toneelstuk Appuntamenti (2009) dat afgelopen jaar een vervolg kreeg.

Éva Thoman
Éva Thoman is gediplomeerd klassiek uitvoerend balletdanseres, dansdocent en maker uit Hongarije. Ze danste bij het Hongaarse Szegedi ballet. In 2005 studeerde Éva af bij de docentenafdeling van Fontys Dance Academy Sindsdien is ze werkzaam als choreograaf en dansdocent. Ze richtte in 2008 Évadánst op en geeft sinds 2009 les aan de vooropleiding van de Fontys Dance Academy. Ook doceert Éva bij diverse andere ballet- en dansscholen, theaters en bewegingsgroepen.

Livio Andreina
De in Zwitserland geboren Livio is een veelzijdig acteur, regisseur en theatermaker. Hij doorliep opleidingen in Arnhem en Moskou en is betrokken bij verscheidende theaterproducties in Zwitserland, Nederland. Eveneens verbonden (geweest) bij Schule für dramtische Kunst (Moskou), Tumanaschwili Film Actors Studio (Georgië) en Theaterstudio von Ahmed Kamal (Caïro). Regisseert in 2020 ‘Das Grosse Welttheater’ van Lukas Bärfuss.

Sigríður Lára Sigurjónsdóttir
Sigríður is toneelschrijfster en schrijft sinds 1999 stukken, voornamelijk voor amateurtoneel. Won tweemaal de ‘National theatre of Iceland Most interesting amateur production of the year’ en werkt vaak als schrijver en theatermaker met het Hugleikur theatergezelschap in Reykjavik. Schreef en regisseerde vele korte toneelstukken en maakt deel uit van de STEP researchgroep met de focus op amateurtheater in verschillende Europese landen.

Challenging the local is een samenwerking van Keunstwurk, Staf (Stichting Amateurtoaniel Fryslân) en NHL Stenden opleiding Docent Theater.

Contactpersoon
Luuk EisemaAdviseur Theater, Studieleider Regieopleiding
Werkdagen:di
Telefoon:058 234 34 42