Hoe herken je een toneelstuk wat bij je past? En hoe beoordeel je een toneelstuk op kwaliteit? Waarom zit het ene stuk beter in elkaar dat het andere? Zijn dit vragen die jij jezelf ook wel eens stelt? Dan is de module Regie | Basis Dramaturgie iets voor jou!
De module Regie | Basis Dramaturgie is bedoeld voor regisseurs in het amateurtheater die meer greep op hun tekst willen krijgen. Hoe herken je bijvoorbeeld een toneelstuk wat bij je past? Hoe herken je een toneelstuk op kwaliteit? Waarom zit het ene stuk beter in elkaar dat het andere?
We analysen groepsgewijs teksten en we werken met de opgedane inzichten op de spelvloer in de praktijk.
Inhoud
Docent Gerard Kooistra neemt je mee in de wereld van Hamlet vs Hamlet van Tom Lanoye. Deze fantastische bewerking van Hamlet van Shakespeare is de basis van de cursus. Zaterdag 23 november passen we de opgedane kennis in de praktijk toe in samenwerking met docent/theatermaker Luuk Eisema van de opleiding regisseur in het amateurtheater.
Aanmelden
Deze module is vol. Je kunt je nog op de reservelijst plaatsen door een mail te sturen naar a.stolte@keunstwurk.nl
De volgende bouwstenen worden behandeld:
De module wordt afgesloten met het uitreiken van je bewijs van deelname.
Opleiding regisseur in amateurtheater
Deze module is onderdeel van de 3-jarige opleiding regisseur in amateurtheater. Nieuwsgierig naar het totaalpakket? Lees meer over de opleiding regisseur in amateurtheater.
Gerard Kooistra studeerde Theaterwetenschappen en Nederlands aan de UvA. Na zijn studie werkte hij als dramaturg voor het amateurtheater in Noord-Holland. Ook leidde hij het jongerentheater in Alkmaar, waar hij stukken schreef en bewerkte. Hij gaf les aan de theaterdocent-opleiding in Amsterdam en Arnhem.
Op dit moment werkt hij als docent Nederlands als tweede taal voor nieuwkomers. In 2018 rondde hij de ISVW-opleiding Filosoferen met kinderen en jongeren af.
“Samen met anderen een goed stuk lezen en dat openbreken door elkaar te prikkelen met vragen over de tekst. De wereld achter de tekst is een leerzame, verrijkende en plezierige ervaring. Theatermaken is het ontdekken van mogelijkheden. Kortom, ik wil graag met jou benieuwd worden”.