Menu
Mijn Keunstwurk

Module Regie | Basis acteren van een personage

Start dinsdag 11 februari 2020
Start dinsdag 11 februari 2020
Locatie
Keunstwurk | Wissesdwinger 1, 8911 ER Leeuwarden
Cursusdata
Dinsdag 11, 25 februari, 3 & 10 maart 2020
Prijs
€ 120

De module Regie | Basis acteren van een personage speelt in op het personage-onderzoek. Hoe bouw je een personage? Hoe breng je het tot leven en zorg je dat het personage een karakter krijgt? En hoe laat je het een interessante scène spelen?

  • In les één zoek en vind je een personage, geef je er een naam en een karakter aan.
  • Vervolgens spelen we in les twee in op hoe het personage bijvoorbeeld in het leven staat, wat zijn/haar dagelijks leven is en zijn/haar interesses en hobby’s. In les twee stellen we ook de vraag: wat zou een dagelijks ritueel kunnen zijn van het personage en hoe maak je dat interessant voor het publiek om naar te kijken?
  • In les drie word je gekoppeld aan een andere deelnemer en gaan jullie elkaar regisseren. De opdracht hierbij is het maken van een scène van een privémoment van het personage. De uitdaging voor de speler is om het personage zo ‘echt’ mogelijk tot leven te wekken en voor de regisseur om er een heldere, spannende scène van te maken.
  • In les vier wordt elke scène door de groep bekeken en wordt er op gereflecteerd.

De module wordt afgesloten met het uitreiken van je bewijs van deelname.

Opleiding regisseur in amateurtheater
Deze module is onderdeel van de 3-jarige opleiding regisseur in amateurtheater. Nieuwsgierig naar het totaalpakket? Lees meer over de opleiding regisseur in amateurtheater.

Aanmelden
Meld je nu aan. Dit kan tot dinsdag 4 februari 2020.

Praktische informatie

Docent Janneke de Haan
Data Dinsdag 11, 25 februari, 3 & 10 maart 2020
Tijd van 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie Keunstwurk | Wissesdwinger 1, 8911 ER Leeuwarden
Prijs € 120,-
Taal Frysk en Nederlands
Tijdsinvestering In totaal 5 dagdelen
Aanmelden Kan tot dinsdag 4 februari 2020

Over de docent

Janneke de Haan is artistiek leider en regisseur. Je kent haar misschien wel van de projecten van Haring & Hummus. Een community-art project dat als doel heeft vluchtelingen en hun Nederlandse buren in contact met elkaar te brengen. Of bijvoorbeeld van Molke 2.0 waar ze met theater onderzoekt wat de kloof tussen de boer en burger is. Janneke heeft in de randstad haar kennis opgedaan en heeft daar de Regie Opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Maar Friesland blijft een bijzondere plek voor haar en is daarom weer teruggekeerd.


 

Contactpersoon
Luuk EisemaAdviseur Theater, Studieleider Regieopleiding
Werkdagen:di
Telefoon:058 234 34 42