Menu
Mijn Keunstwurk

Module Regie | De basis van acteren

Start dinsdag 10 september 2019
Start dinsdag 10 september 2019
Locatie
Keunstwurk | Wissesdwinger 1, 8911 ER in Leeuwarden
Cursusdata
Dinsdag 10, 17, 24 september & 1 oktober 2019
Prijs
€ 120

Tijdens de module Regie | De basis van acteren kom je in vier avonden in aanraking met de bouwstenen van acteren. Want hoe blijf je geloofwaardig? Hoe kan je inspelen op de ander? Hoe kan je het beste staan én spreken?

Je werkt aan je basis door het spelen van solo-opdrachten, korte improvisaties en door het kijken naar de andere deelnemers. Oefen, speel en luister! Zo krijg je inzicht in je eigen spel, maar ook in dat van de anderen! Leidraad is het boek ‘Toneelspelen in de tegenwoordige tijd’ van Paul Binnerts.

De volgende bouwstenen komen aan bod:

  • Het innerlijke conflict
  • Het opkomen op toneel, staan en spreken
  • Geloofwaardigheid
  • Handelingen en timing van tekst
  • Timing en beweging
  • Het acteren met de ander

De module is geschikt voor iedere speler die vanuit een goede basistechniek wil acteren. De module wordt afgesloten met het uitreiken van je bewijs van deelname.

Opleiding regisseur in amateurtheater
Deze module is onderdeel van de 3-jarige opleiding regisseur in amateurtheater. Nieuwsgierig naar het totaalpakket? Lees meer over de opleiding regisseur in amateurtheater.

Aanmelden
Meld je nu aan. Dit kan tot dinsdag 3 september 2019.

Praktische informatie

Docent Luuk Eisema
Data Dinsdag 10, 17, 24 september & 1 oktober 2019
Tijd van 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Taal Frysk en Nederlands
Locatie Keunstwurk | Wissesdwinger 1, 8911 ER in Leeuwarden
Prijs € 120,-
Taal Nederlands
Tijdsinvestering In totaal 5 dagdelen
Aanmelden Aanmelden kan tot dinsdag 3 september 2019

Over de docent

Luuk Eisema uit Lekkum is adviseur theater bij Keunstwurk. Tevens is hij regisseur en docent theater vanaf 1985. Bij elkaar regisseerde hij zo’n 50 projecten. De voorstellingen ‘Vastgoed van Mamet’ en de ‘Thuiskomst van Pinter’ waren onder zijn regie genomineerde voorstellingen op landelijke festival in Arnhem en Amsterdam. ‘Vastgoed van Mamet’ won daarmee de prijs van beste acteur. Voor de voorstelling ‘Ghetto’ won hij de Gooi en Eemlander prijs. Internationaal was hij actief in Polen, Italië, Korea en Suriname.

Hij is assessor op de NHL Stenden Hogeschool docent theater waar hij studenten beoordeelt. Hij houdt van voorstellingen die vanuit de deelnemers zelf worden ontwikkeld. Altijd speelt de inbreng van de deelnemers een belangrijke rol. Daarmee voelt Luuk Eisema zich altijd sterk verbonden met een authentiek verhaal dat de basis is voor een voorstelling.


 

Contactpersoon
Luuk EisemaAdviseur Theater, Studieleider Regieopleiding
Werkdagen:di
Telefoon:058 234 34 42