Menu
Mijn Keunstwurk

Cursus | Samen slim deelnemers werven

Woensdag 2 november 2022
Woensdag 2 november 2022
Locatie
Keunstwurk, Snekertrekweg 1 in Leeuwarden
Cursusdata
woensdag: 2, 9 en 23 november 2022
Prijs
€ 25* voor max 3 deelnemers per vereniging/organisatie

Kampt jouw vereniging/productie/organisatie met een tekort aan leden, bestuursleden, vrijwilligers of deelnemers? Wil je jouw (verenigings)aanbod onder de loep nemen, jouw doelgroep beter leren kennen en weten wat je kunt doen om leden, vrijwilligers of cursisten te werven en te binden aan je vereniging/productie/organisatie? Of wil je (een nieuwe groep) deelnemers werven voor jouw activiteiten? Meld je dan aan voor de cursus Samen Slim Deelnemers Werven.

De manier waarop we onze vrije tijd besteden verandert. We maken andere keuzes, ook in kunst- en cultuurbeoefening. Steeds meer verenigingen zien dan ook ledenaantallen teruglopen. Uit onderzoek blijkt dat het aandeel Nederlanders dat kunstzinnig of creatief bezig is in de vrije tijd wel gelijkt blijft, maar de manier waarop zij deze hobby’s beoefenen verandert. En dat vraagt van aanbieders dat zij daarop inspelen. Keunstwurk ontwikkelde in samen werking met het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) een cursus om slim deelnemers te werven!

Over de cursus 

Deze cursus  is voor verenigingsleden en iedereen die werkzaam is in de amateurkunst en helpt je de veranderingen voor jouw vereniging, organisatie of eigen praktijk in kaart te brengen. De training geeft een verfrissende kijk op het werven van deelnemers, dit kunnen zowel leden, vrijwilligers als cursisten zijn. Na deze cursus kan je je aanbod nog beter laten aansluiten bij de wensen van jouw doelgroep, of is het zelfs gelukt om aanbod voor een hele nieuwe doelgroep op te starten! 

De cursus bestaat uit drie live avonden bij Keunstwurk, waarbinnen je informatie krijgt en gezamenlijk opdrachten doet. Tussen de cursusavonden door krijg je een huiswerkopdracht mee. Op de laatste avond pitch je als vereniging of organisatie je mogelijke nieuwe plannen. De cursus wordt gegeven door Cultuurverbinders Wilbert Zwier (HaFaBra) en Romke Gabe Draaijer (Theater & Dans). 

De cursus heeft een e-learning-platform: een handige website waar je alle stof rustig terug kunt lezen en waar je de thuisopdrachten kunt maken. Je krijgt een toegangscode die je als organisatie kan gebruiken. Ook na de cursus kun je de e-learning blijven raadplegen. 

Aanmelden

De inschrijving is gesloten.
Dit is een gesubsidieerde cursus
. Bij deelname betaal je alleen de e-learning, koffie & thee; in totaal € 25,-* voor maximaal 3 personen per vereniging/organisatie  (zowel bestuurders als leden). Er is plek voor 12 verengingen/organisaties! 

*Nu inclusief een verenigingsscan van Keunstwurk om de eigen vereniging of organisatie nóg beter in kaart te krijgen

Praktische informatie

Voor wie verenigingsleden en iedereen die werkzaam is in de amateurkunst
Data woensdagen: 2, 9 en 23 november 2022
Tijd 19.30 – 21.30 uur
Locatie Keunstwurk, Snekertrekweg 1 in Leeuwarden
Docenten Romke Gabe Draaijer en Wilbert Zwier
Kosten € 25,- * voor max 3 personen per vereniging/organisatie
Aanmelden De inschrijving is gesloten
Contactpersoon
Romke Gabe DraaijerCultuurverbinder Theater & Dans
Werkdagen:wisselend