Menu
Mijn Keunstwurk

Cursus | Succesvol vrijwilligers werven

ma 11 oktober, ma 1 november, do 9 december 2021
ma 11 oktober, ma 1 november, do 9 december 2021
Locatie
online
Cursusdata
ma 11 oktober, ma 1 november, do 9 december 2021

Wil jouw vereniging naast, of in plaats van het gratis webinar meer de diepte in over dit onderwerp? Dat kan! We kunnen de cursus ‘Succesvol vrijwilligers werven’ aanbieden tegen het sterk gereduceerde tarief van € 100,- per vereniging. Voorgaande cursussen hebben bij vele verenigingen gezorgd voor een mooie uitbreiding van het vrijwilligersbestand!

Deze cursus bestaat uit een drietal avonden waarin je de onderwerpen die in het webinar aan bod komen verder uitdiept en daadwerkelijk aan de slag gaat met dit thema.

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar

Maar zijn ze ook onvindbaar? Veel verenigingen kampen met een tekort aan vrijwilligers, het doen van vrijwilligerswerk is niet voor alle leden vanzelfsprekend. Tijd en betrokkenheid ontbreekt. Laten nu juist dat de succesfactoren zijn om vrijwilligers te werven. Als je ervan uitgaat dat iedereen wel iets zou kunnen en willen doen voor de vereniging kun je veel nieuwe vrijwilligers bereiken.

 

Hoe bereik je nieuwe vrijwilligers?

Leve de Vereniging helpt, in drie avonden, bij het vinden van nieuwe vrijwilligers. Ervaring leert dat aan het einde van de cursus de vrijwilligersaantallen ruim zijn verbeterd en vele functies zijn ingevuld, waaronder ook vaak structurele.

 

Hoe ziet een cursus succesvol vrijwilligers werven er uit?

De cursus bestaat uit 3 avonden waarin onze cursusleider vrijwilliger coördinatoren en bestuursleden meeneemt in het proces op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Aan het einde van de cursus heeft de vereniging niet alleen meer vrijwilligers, maar is er ook een vrijwilligers beleidsplan opgesteld. De drie avonden zien er als volgt uit:

 

  1. De eerste avond staat in het teken van de motieven van vrijwilligers, waarom doen mensen dit? Hoe zorg je er nu voor dat er draagvlak is om leden te motiveren vrijwilligerswerk te gaan doen? Je wordt meegenomen op zoek naar nieuwe vrijwilligers.
  2. De tweede avond is echt gericht op de praktische kant: hoe haal je nu de nieuwe vrijwilligers binnen. Samen maak je een campagne die past bij jouw club. Je oefent samen met de andere cursisten hoe je het gaat aanpakken. Aan het einde van de avond heb je het vertrouwen om de campagne ook echt uit te voeren. In je eigen tijd ga je aan de slag om nieuwe vrijwilligers te benaderen.
  3. Op avond drie ligt de focus op het vervolg: hou behoud je nu de (nieuwe) vrijwilligers. Je hebt er nu wel zoveel nieuwe mensen bij, maar je wilt er ook voor zorgen dat je volgend jaar niet weer op zoek moet naar een half nieuw corps. We laten je zien hoe je beleid maakt op het binden en behouden van je vrijwilligers.

 

Wat levert de cursus op?

Aan het einde van de cursus heeft de vereniging een mooie uitbreiding van het vrijwilligerscorps en is er een goed beeld hoe je de vrijwilligers gemotiveerd houdt om met vol enthousiasme het vrijwilligerswerk te blijven doen.

 

 

Deelname per vereniging

Normaliter kost deelname €250,- per vereniging. Voor de campagne ‘Leve de vereniging’ vinden we het belangrijk dat vereniging deelnemen en vergoeden de organiserende partijen een deel. Daarom kunnen we de cursus aanbieden voor €100,- per deelnemende vereniging.

Praktische informatie

Voor wie verenigingen in Fryslân
Datum 11 oktober, 1 november, 9 december 2021
Tijd 19:30-21:30 uur
Locatie online via Zoom
Prijs € 100,- per vereniging
Aanmelden kan tot en met 10 oktober

In het kader van de campagne Leve de Vereniging organiseren  Sport FryslânDoarpswurk, en Keunstwurk dit webinar om kennis te delen en van elkaar te leren en het verenigingsleven in Fryslân te versterken.

Contactpersoon
Wilbert ZwierCultuurverbinder HaFaBra
Werkdagen:ma, di, wo
Telefoon:058 234 34 12
Mobiel:06 29628366