Menu
Mijn Keunstwurk

De Ideeënfabriek | Filosoferen en maken met Muriël Besemer

zaterdag 5 en zondag 6 maart 2022
zaterdag 5 en zondag 6 maart 2022
Locatie
LOFT, Boksum
Prijs
€ geen kosten

Muriël Besemer, hoofd educatie Internationaal Theater (ITA) en dramadocent, werkte in 2018 aan het festival MAAK. Vooral de laboratorium-aanpak van MAAK is een werkwijze die we in deze workshop graag met je willen delen. Hoe begin je met prikkelende vragen op een inspiratievolle manier te werken aan art based kunst en cultuureducatie? Muriël gaat uit van makerschap, kunstervaringen en school. Anders gezegd: de driehoek tussen kunst, onderwijs en pedagogiek. Het gaat over ethiek en over contact. Want door de geraaktheid in verbinding met de wereld, of met de ander, vormen we ons.

In het educatiepakket van ITA keert een element van ‘zelf doen’ regelmatig terug. Hoe zit dat? “Natuurlijk moeten leerlingen zelf maken, gedachten en ideeën vormgeven. Maar het gaat bij dat zelf doen om hun eigen denk- en maakproces, niet primair om het eindresultaat. Denk aan die befaamde TED talk van Cindy Foley: Teaching art or teaching to think like an artist?”

Werkchallenge: opdrachtgever kunstencentra en Keunstwurk
Het hele cultuureducatie-werkveld is op zoek naar interessante werkstukken waarmee scholen eigenaarschap van leerlingen kunnen verdiepen door te filosoferen en te maken.

Over De Ideeënfabriek
KEK organiseert De Ideeënfabriek: werksessies waar je samen nieuwe ideeën maakt, kennis en inspiratie uitwisselt, verdiept en verbreedt. Voor kunstvakdocenten en kunstenaars die in het onderwijs werken en (jonge) kunstenaars die wel in het onderwijs zouden willen werken.

Datum en tijd Zaterdag én zondag 5 en 6 maart (de sessie bestaat uit twee dagen) 10:00-16:00 uur
Voor wie? Voor kunstvakdocenten en kunstenaars die in het onderwijs werken en (jonge) kunstenaars die wel in het onderwijs zouden willen werken
Contactpersonen
Jildou TjoelkerCreatief Producent
Werkdagen:wisselend
Telefoon:06 39050358
Anne GraswinckelAdviseur Innovatie
Telefoon:058 234 34 74