Menu
Mijn Keunstwurk

Inspiratiedag regisseurs jongerentheater

Zondag 12 maart 2023
Zondag 12 maart 2023
Locatie
Tryater, Leeuwarden
Cursusdata
zondag 12 maart én donderdagavond 9 maart 2023
Prijs
€ 35,- p.p. (incl. lunch en voorstellingsticket) € 10,- korting voor leden Iepen DoEK

INCLUSIEF VOORSTELLINGSBEZOEK OP 9 MAART!

Op de jongerentheaterdag is er ook een programma voor regisseurs en theatermakers die werkzaam zijn in het jongerentoneel.

Maak jij voorstellingen met jongeren? Dan is dit vast iets voor jou. Uitwisseling, nieuwe kennis en inzichten op doen is waar we op focussen.

Van idee tot uitvoering
Hoe maak je theater met jongeren? En waar ga je spelen? In het dorpshuis of buiten op locatie?  Wat komt er organisatorisch allemaal bij kijken? En hoe kun je een bestaand verhaal bewerken tot een interessante voorstelling? En hoe betrek je jongeren bij de ontwikkeling van je voorstelling? Deze vragen staan centraal op de inspiratiedag.

En natuurlijk is er ook gelegenheid om je praktijkvoorbeelden in te brengen en te bespreken en uit te wisselen met andere vakgenoten. Een interactieve, actieve en inspiratievolle middag.

De dag wordt begeleid door Theo Smedes en Wendy Viel en wordt daarnaast ondersteund door Stipe. Ook gaan we aan de slag met ‘best practices’ uit het werkveld.


Programma

  9:30  Inloop
10:00  Van idee tot uitvoering. o.l.v. Theo Smedes en ondersteund door Stipe
12:45   Pauze, lunch is inclusief
13:30  Van tekst naar theater o.l.v. Wendy Viel
16:00  Pauze
16:30   Presentaties kijken van de jongeren grote zaal Tryater
17:30   Borrel


Voorstellingsbezoek DE KAPSALON

En eigenlijk start het traject voor regisseurs al eerder! Nog meer waar voor je geld. Op donderdagavond 9 maart om 19.45 uur gaan we naar de voorstelling De Kapsalon kijken van Meeuw jonge theatermakers. Een inspirerende locatietheatervoorstelling, die je meteen een inkijkje geeft in andere vormen van theater maken.

Het gezamenlijke voorstellingsbezoek is een goeie start voor het inspiratieprogramma de zondag. Het toegangskaartje voor deze voorstelling zit bij de prijs in en het startpunt van de voorstelling is bij Grand Café De Walrus op het Gouveneursplein in Leeuwarden.

*Leden fan Iepen DoEk krije in koarting fan 10 euro op it kaartsje, nim foar de koartingskoade kontakt op mei e.devries@keunstwurk.nl

Praktische informatie

Voor wie  iedereen die theater maakt of wil maken met jongeren
Data en tijden zondag 12 maart van 9:30 -18.00 uur én donderdagavond 9 maart om 19.45 uur
Locatie bij Tryater, Oostersingel 70 in Leeuwarden en startpunt voorstelling bij De Walrus, Gouverneursplein 37 in Leeuwarden
Docenten Wendy Viel en Theo Smedes
Kosten € 35,- p.p. (incl. lunch en voorstellingsticket)
Korting € 10 korting, met kortingscode: iependoek2022
Vragen? mail naar e.devries@keunstwurk.nl

Wendy Viel is werkzaam als hoofd educatie en theaterdocent op de Jeugdtheaterschool. Daarnaast geeft zij als theaterdocent les op een middelbare school.

Theo Smedes is freelance acteur en theatermaker. Theo speelde o.a. ‘Jimmy Costello’ bij locatietheatergezelschap PeerGrouP, speelde in diverse producties van Tryater. Naast het acteren ontwikkelde Theo zich ook tot regisseur en theatermaker. Hij heeft meerdere iepenloftspullen en locatietheatervoorstellingen ontwikkeld en is daarnaast cultuurverbinder theater bij Keunstwurk. Kijk voor meer info op theosmedes.nl


De inspiratiedag wordt georganiseerd door Keunstwurk, Meeuw Jonge Theatermakers, Iepen DoEk en Tryater.  

Info: Jongerentheaterdag

Contactpersoon
Eline de VriesCultuurverbinder Theater & Dans
Werkdagen:wisselend