Menu
Mijn Keunstwurk

Inspiratielezingen ‘Jongeren betrekken bij cultuur’ (online)

Nieuwe data: woensdag 25 november, 2 december en 11 december
Nieuwe data: woensdag 25 november, 2 december en 11 december
Locatie
Online
Cursusdata
Woensdag 25 november, 2 december en 11 december
Prijs
€ 35

Hoe bereik je jongeren? Hoe denken en communiceren ze? Hoe kun je ze motiveren en betrekken bij je programma en organisatie, ongeacht eventuele beperkingen? En vraagt dit om een andere inrichting van je activiteiten? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de inspiratielezingen ‘Jongeren betrekken bij cultuur’ die Keunstwurk organiseert, in samenwerking met Youngworks.

De inspiratielezingen zijn gericht op kunstvakdocenten (met de nadruk op muziekdocenten), besturen en jongerenafdelingen van verenigingen of instellingen die zich ook specifiek richten op culturele jongerenactiviteiten. Het is ons doel dat je als deelnemer na afloop gemotiveerd met je jongerendoelgroep (van ca. 12 tot 20 jaar) aan de slag kunt. De doelgroep jongeren met een beperking wordt via een experttraining specifiek belicht.


Programma

Het programma bestaat uit drie online lezingen.

Lezing 1: Werken met jongeren als doelgroep

25 november van 12:00 – 13.00 uur online

Kennis van zowel de intrinsieke én extrinsieke vormende krachten in het leven van jongeren is een voorwaarde om hen als doelgroep te begrijpen én raken. In de eerste inspiratielezing krijgen je inzicht in jongeren als persoon (intrinsieke kracht) en jongeren als weerspiegeling van hun omgeving (extrinsieke kracht).

Lezing 2: Jongeren motiveren

2 december van 12.00 – 13.00 uur online

De tweede lezing richt zich op het motiveren van jongeren, de werking van motivatie en de invloed die je daarop kunt hebben. De kunst is om jongeren op zo’n manier te begeleiden en te inspireren dat ze uit zichzelf in beweging komen.

Lezing 3: Praktijkvoorbeelden bijzondere doelgroepen

11 december om 13.30 uur – 14.30 uur online

Drie mensen die al langere tijd werken met specifieke doelgroepen geven tijdens deze laatste lezing een inkijkje in hun programma’s en activiteiten. Thema’s die aan bod komen zijn kwetsbare jongeren, jongeren en eenzaamheid en jongeren met een beperking.

Praktische informatie

Soort 3 online inspiratielezingen
Data inspiratielezingen (online) 25 november, 2 december en 11 december 2020
Tijd van 12.00 - 13.00 uur (en op 11 december 13:30-14:30)
Locatie Online
Prijs € 35,- (voor 3 lezingen)
Aanmelden Kan tot 20 november 2020
Contactpersoon
Lummie FokkemaAdviseur Stipe
Werkdagen:ma, di, wo, do
Telefoon:06 48886051