Menu
Mijn Keunstwurk

Inspiratiemiddag regisseurs Jongerentheaterdag

Zondag 27 februari én zaterdagavond 26 februari 2022
Zondag 27 februari én zaterdagavond 26 februari 2022
Locatie
Tryater, Leeuwarden
Cursusdata
Zondag 27 februari én zaterdagavond 26 februari 2022
Prijs
€ 35,- (incl. voorstellingsticket)

Ben jij regisseur in het amateurtoneel en maak je graag theater met jongeren uit je dorp of wijk? Dan is deze middag iets voor jou! Uitwisseling, nieuwe kennis en inzichten opdoen is waar we op focussen. Hoe kun je bijvoorbeeld theater maken zonder vast script? Hoe maak je spannende toneelbeelden, hoe werk je vanuit de jongeren en hun fascinaties? Natuurlijk is er ook gelegenheid om je praktijkvoorbeelden in te brengen en te bespreken. Theatermaker en docent Wendy Viel begeleidt de middag. Zij zet je ook zeker aan het werk, want theater maken is immers doen, hier en nu op de vloer.

Wat gaan we doen?

Hoe maak je een voorstelling met jongeren zonder vooraf vaststaand script? In de workshop onderzoeken we hoe je vanuit verhalen, thema’s en onderwerpen die jongeren aanspreken en aan het hart gaan een voorstelling kunt maken.  Onder inspirerende begeleiding van theatermaker en docent Wendy Viel leer je hoe je vanuit de jongeren kunt werken.

Wendy Viel is de bedenker en regisseur van de voorstelling No Guts No Glory van Meeuw jonge theatermakers en verder werkzaam als hoofd educatie en theaterdocent op de Jeugdtheaterschool. Daarnaast geeft zij als theaterdocent les op een middelbare school.

We starten de avond ervoor al!

De voorstelling No Guts No Glory van Meeuw Jonge theatermakers kijk je zaterdagavond 26 februari, voorafgaand aan de middag, als inspiratie. Het toegangskaartje voor deze voorstelling zit bij de prijs in en je ziet deze voorstelling in de grote zaal bij Tryater. Vanuit daar ga je zelf aan de slag met het bedenken van een eerste idee voor de jongeren van jouw toneelvereniging of groep. Hoe gebruik je de input van de jongeren zelf en hoe zet je jongeren in hun kracht op de speelvloer? We hopen je hiermee een heel eind op weg te helpen zodat je weet hoe je kunt starten als regisseur met deze manier van theater maken.

De inspiratiemiddag wordt georganiseerd door Keunstwurk, Meeuw Jonge Theatermakers, Iepen DoEk en Tryater.