Menu
Mijn Keunstwurk

NNO masterclasses

donderdag 20 januari 2022 (geannuleerd)
donderdag 20 januari 2022 (geannuleerd)
Locatie
Keunstwurk, Snekertrekweg 1, Leeuwarden
Cursusdata
Donderdag 20 januari 2022 (geannuleerd)

In verband met de nieuwe coronamaatregelen zijn de masterclasses geannuleerd

Het Noord Nederlands Orkest organiseert op donderdag 20 januari 2022 masterclasses voor fanatieke Friese muzikanten. De gratis toegankelijke lessen worden gegeven door ervaren topmusici van het NNO.

Wil jij een avond werken aan je favoriete solostuk? Kun je wel wat extra tips en trucs gebruiken in voorbereiding op je examen of een concours? Of lijkt het je interessant om met de hele sectie van je vereniging te leren van een professioneel orkestmusicus? Meld je dan nu aan via aanmeldbutton onderaan de pagina!

De volgende NNO-muzikanten delen graag hun kennis en kunde met jullie:
Joost van Rheeden
Jan Vermaning
Stefan Kirschbaum
Frank Brouns
Quirijn van den Bijlaard

Joost van Rheeden (klarinet)

Joost van Rheeden studeerde klarinet aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn diploma uitvoerend musicus met onderscheiding behaalde. Hij volgde masterclasses bij o.a. Hans Rudolf Stalder en Karl Leister. In de zomer van 2021 gaf hij masterclasses in het Italiaanse Lucca. Naast zijn werkzaamheden als eerste klarinettist in het Noord Nederlands Orkest is hij een actief kamermuziekspeler. Als solist speelde hij klarinetconcerten van o.a. Weber en Mozart en onlangs met het NNO het klarinetconcert van Artie Shaw: Joost is dus van alle markten thuis!

Jan Vermaning (trompet)

Jan Vermaning speelt 2e/plaatsvervangend 1e trompet bij het NNO. Daarnaast is hij actief bij verschillende orkesten en ensembles als dirigent, trompettist en artistiek leider, waaronder het door hem opgerichte Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA). Jan is zijn hele leven al zeer betrokken bij de muzieksector,, zowel in en rond zijn woonplaats Joure als ver daarbuiten.

Stefan Kirschbaum (slagwerk)

Stefan Kirschbaum werkt sinds 2007 als slagwerker bij het NNO. Hij is geboren en getogen in Duitsland en speelde daar onder andere bij het Gustav Mahler Jeugdorkest. Stefan is een gepassioneerd musicus die zijn kennis, ervaring en enthousiasme graag overbrengt tijdens masterclasses zoals deze!

Frank Brouns (hoorn)

Frank Brouns is een hoornist met vele jaren ervaring in binnen- en buitenland, waarvan al 30 jaar als 1e hoornist in het NNO. Ook als docent heeft hij een schat aan ervaring: hij is al ruim 25 jaar de hoorndocent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zijn passie voor het lesgeven is onverminderd groot en wordt nog altijd geïnspireerd door zijn leerlingen én deelnemers aan masterclasses.

Quirijn van den Bijlaard (trombone)

Quirijn van den Bijlaard is sinds 2013 verbonden aan het NNO als 1e trombonist. Daarvoor werkte hij onder andere bij het Brabants Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie en speelde hij mee in vrijwel alle Nederlandse symfonieorkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Bovendien werkt hij sinds kort ook als hoofdvakdocent trombone op het Groninger Prins Claus Conservatorium. Kortom: meer dan genoeg bagage voor een inspirerende masterclass!

Praktische gegevens

Voor wie fanatieke Friese muzikanten
Datum donderdag 20 januari 202 (geannuleerd)
Tijd 19:30 - 21:30 uur
Locatie Keunstwurk, Snekertrekweg 1, Leeuwarden
Kosten Gratis

Deze masterclasses worden georganiseerd door het NNO en Keunstwurk.

Contactpersoon
Wilbert ZwierCultuurverbinder HaFaBra
Werkdagen:ma, di, wo
Telefoon:06 29628366