Mijn Keunstwurk

Opleiding Regisseur Amateurtheater

Vanaf september 2019 in modules te volgen
Vanaf september 2019 in modules te volgen
Locatie
Keunstwurk | Wissesdwinger 1, 8911 ER Leeuwarden
Cursusdata
Start dinsdag 10 september 2019. Elke dinsdagavond + 1 keer in de 2 weken op donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur

Wil je de inspirator en aanjager van creatieve projecten in jouw dorp of stad worden? Ben je creatief en wil je jezelf ontwikkelen in stressbestendigheid en beter leren samenwerken? Dan is de opleiding tot regisseur in het amateurtheater zeker iets voor jou! De opleiding gaat op dinsdag 10 september 2019 weer van start.

In drie jaar haal je het Fryske én landelijke regiecertificaat ‘Regisseur in het Amateurtheater’. Je bent in staat om zelfstandig creatieve processen om te zetten in een toonaangevende voorstelling met amateurs.

Inhoud
Het eerste jaar staat in het teken van spel, overdracht en dramaturgie-geschiedenis. Daarnaast ga je in de praktijk aan de slag met een korte regieopdracht. Het eerste jaar is tevens de korte regiecursus.

In het tweede jaar wordt er gewerkt aan regie-concepten en gaat de lesstof dieper in op de overdracht en begeleiding van (amateur)spelers. Daarnaast krijg je les van specialisten op het gebied van decor, kleding, geluid en licht. Je sluit het jaar af met een regieopdracht van +/- dertig minuten. Het tweede jaar staat gelijk aan het Fryske regiecertificaat.

In het derde jaar bekijken we welke aandachtspunten er nog zijn en wordt op basis daarvan een lespakket samengesteld. Als slotstuk werken we aan een avondvullende regie bij een vereniging in het noorden. De repetities en de voorstellingen worden bezocht en beoordeeld door een commissie en daarmee staat het derde jaar gelijk aan het landelijke certificaat.

Lesdagen
De opleiding start op 10 september 2019. De lesdagen vallen op de dinsdagavonden en één keer in de twee weken op donderdagavond. De presentaties vinden plaats in het weekend. De totale studie-inspanning ligt gemiddeld rond drie dagdelen per week (inclusief huiswerk). De schoolvakanties zijn op deze opleiding van toepassing.


Geen tijd voor de 3-jarige opleiding?

De onderdelen van de opleiding regisseur amateurtheater zijn ook in losse modules te volgen:

Opleiding regisseur amateurtheater

Docenten Bevoegde gastdocenten. Coördinator opleiding: Luuk Eisema
Startdatum Dinsdag 10 september 2019
Duur opleiding 3 jaar
Taal Frysk en Nederlands
Locatie Keunstwurk | Wissesdwinger 1, 8911 ER Leeuwarden
Lesdagen Elke dinsdagavond + 1 keer in de 2 weken op donderdagavond | Presentaties zijn in het weekend
Tijdsinvestering Gemiddeld drie dagdelen per week (inclusief huiswerk)
Kosten 1e jaar € 750,- | 2e jaar € 750,- | 3e jaar € 375,- als de betrokken vereniging een vergoeding betaalt. Als dit niet het geval is betaalt de cursist het volledige cursusgeld à € 750,-

Alumni – deze deelnemers gingen je voor!

Henk Roskammer (certificaat behaald in 2017) – Henk werkt al jarenlang als regisseur voor het jongerentheater in Harkema. Na het volgen van deze opleiding is hij ook meer volwassen groepen gaan regisseren en werkt daardoor nu provinciebreed.

Grytha Visser (certificaat behaald in 2013) – Grytha werkt regelmatig aan openluchtspelen in Friesland. Ze regisseert de jeugd van Shakespeare Theater Diever en ze geeft les op het voortgezet onderwijs in Groningen.

Caro Kroon (certificaat behaald in 2013) – Caro participeert in verschillende projecten van Leeuwarden–Fryslân 2018 zoals bijvoorbeeld De Reis en Tijd voor Talent. Ze is nu directeur van SPOONK in Leeuwarden.


Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over de opleiding dan kun je mailen naar theater@keunstwurk.nl of contact opnemen met Luuk Eisema via onderstaande contactgegevens.


De informatie op deze pagina is uitsluitend bedoeld voor oriëntatie voor deze cursus en kan nog gewijzigd worden.

Contactpersoon
Luuk EisemaAdviseur Theater
Werkdagen:di, wo, do
Telefoon:058 234 34 42