Mijn Keunstwurk

STIPE online cursus | Film je eigen dorp

Start maandag 19 oktober 2020
Start maandag 19 oktober 2020
Locatie
Nummer 39, Voorstreek 39, 8911 JJ in Leeuwarden
Cursusdata
Maandag 19 oktober, 2, 16, 30 november & 14 december 2020
Prijs
€ 120

Lijkt het je leuk een documentaire te maken over je eigen dorp? Of een speelfilm met een toneel- of muziekvereniging? Ben je al actief in het vastleggen van gebeurtenissen in je eigen omgeving en wil je jezelf nog meer ontwikkelen? Dan is de cursus ‘Film je eigen dorp’ iets voor jou. Je maakt kennis met de inhoudelijke en praktische zaken die relevant zijn voor het maken van een film. De cursus wordt georganiseerd door Keunstwurk in samenwerking met New Noardic Wave.

De cursus is voor jou als amateur of semi-professional die een speelfilm of documentaire wil maken over het eigen dorp of een gebeurtenis in je omgeving. Je bent bijvoorbeeld actief binnen een dorpsbelang, vereniging, iepenloftspul-organisatie, lokaal festival of ad hoc productiegroep en wilt graag film inzetten om een verhaal, dat in het dorp speelt, vast te leggen.

Er zijn vier gezamenlijke cursusmomenten, tussendoor maak je huiswerk, werken we toe naar een geschreven filmplan en een korte gefilmde teaser.

Deelname
Het in bezit zijn van en enige ervaring met een camera is een pre voor het volgen van deze cursus.

Aanmelden
Er is plek voor 16 cursisten dus meld je snel aan! Dit kan tot maandag 12 oktober 2020.

Praktische informatie

Cursustype Dit is een online cursus. Op verzoek kun je de cursus op locatie volgen (beperkt aantal plekken). Dit kun je aangeven op het aanmeldformulier.
Data Maandag 19 oktober, 2, 16, 30 november & 14 december 2020
Tijd Van 19.30 tot 22.00 uur (inloop 19.00 uur)
Locatie Nummer 39, Voorstreek 39 in Leeuwarden
Prijs € 120,-
Aanmelden Kan tot maandag 12 oktober 2020
Taal De cursus is Nederlandstalig

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit vier lessen, gegeven door 4 verschillende praktijkdocenten met hun expertises:

  1. Het maken van een filmplan (verhaal)
  2. Produceer je film (van verhaal naar praktische vertaling)
  3. Camera en geluid (techniek op en buiten de set)
  4. Montage
  5. Tijdens deze bijeenkomst laten de cursisten elkaar de eerste resultaten zien. Er wordt toegewerkt naar een korte gefilmde teaser.

Er is tussen de bijeenkomsten genoeg tijd om de geleerde stof te verwerken in je filmplan en het maken van een teaser. Bij de eindpresentatie van je filmplan zorgen wij ervoor dat er een netwerk van freelancers (bestaande uit filmmakers, technici, editors e.d.) zijn, zodat je filmplan nog meer feedback krijgt.

Mentor
Je krijgt, samen met een aantal andere cursisten, een mentor die je begeleidt en tussen de workshops door tweemaal feedback op je plan geeft en vragen met betrekking tot jouw project beantwoordt. Deze begeleiding is voornamelijk online, maar in overleg zijn er wellicht mogelijkheden om als mentorgroep bijeen te komen.


*In verband met de huidige coronacrisis kan het voorkomen dat de locatie gewijzigd moet worden of lessen online worden gegeven. Je wordt hier tijdig over geïnformeerd.

Contactpersoon
Lummie FokkemaCoördinator
Werkdagen:ma, di, wo, do
Telefoon:058 234 34 43