Mijn Keunstwurk

Theaterworkshops Karin Idzenga

I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen zijn de workshops geannuleerd. Een nieuwe datum volgt!
I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen zijn de workshops geannuleerd. Een nieuwe datum volgt!
Locatie
De Doas, Cornelis Trooststraat 48 in Leeuwarden

I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen zijn de workshops geannuleerd. Een nieuwe datum volgt!

 

Fotograaf: Maarten van der Wal

Heb jij ook zo’n zin om weer te spelen? In hilarische of intrigerende improvisatiescènes? Of zoek je juist een uitdagende nieuwe werkvorm als regisseur? Op zaterdag 31 oktober organiseren Keunstwurk en STAF de workshops ‘De Vloer Op’ en ‘Theateropstellingen’ van Karin Idzenga. Wil jouw hele vereniging zo’n theaterworkshop? Dan kan Karin dit seizoen ook bij jullie op locatie komen!

Karin Idzenga is als regisseur, theatermaker en theaterdocent al meer dan vijfentwintig jaar actief in het Friese amateurtheater. De laatste jaren is ze onder andere regisseur bij Iepenloftspul Snakkerburen. Voor haar eigen stichting Theatergroep Broos schrijft en regisseert zij stukken vanuit improvisatie.

Keunstwurk houdt tijdens de workshops rekening met de 1,5-meter regel.

Theaterworkshops Karin Idzenga op 31 oktober

Theateropstellingen van 9.30-12.00 uur Voor regisseurs, theaterdocenten & gevorderde spelers
De Vloer Op van 13.00-15.30 uur Voor alle niveau spelers, regisseurs & theaterdocenten
Locatie De Doas, Cornelis Trooststraat 48 in Leeuwarden
Prijs € 30,- per workshop
Aantal deelnemers Maximaal 15 per workshop

In het kader van COVID-19 heeft Keunstwurk een deelnemersprotocol opgesteld volgens de richtlijnen van het RIVM. Neem dit protocol van te voren door als je van plan bent deel te nemen aan een activiteit. Om deel te kunnen nemen, zal elke deelnemer ter plekke de ‘Gezondheidscheck coronavirus’ positief moeten beantwoorden. 

Workshop Theateropstellingen

Ontdek een bijzondere werkvorm waarin de personages als inspiratie dienen voor onderliggende informatie, motieven en verhoudingen. Hoe verhouden de personages zich tot elkaar? Waar ligt het conflict/de spanning? Door het opstellen van de personages, die zelf een positie kiezen ten opzichte van de andere personages op het speelveld, ontstaat een krachtveld waarin je ontdekt wat het evenwicht tussen de personages is, maar ook de status, de geheimen en de ordening.

De speelvloer is een onderzoeksveld geworden waarin dingen gebeuren die je als regisseur of acteur vanuit je hoofd niet kan bedenken. Als begeleider van deze opstellingen stelt Karin Idzenga vragen aan de personages zodat duidelijk wordt wat hun motivatie en gevoel is. Karin: “Het geeft je overzicht, maar legt ook diepere lagen bloot, waar je vervolgens als speler en regisseur weer mee verder kunt in je theaterstuk.”

Je gaat eerst in duo’s/kleine groepjes verschillende posities uitproberen. Na deze warming-up volgen er twee theateropstellingen. Eerst met de ene helft van de groep, waarbij de andere helft publiek/kijker is. Daarna de andere groep. Karin brengt tijdens beide opstellingen een toneelstuk/situatie in. Na afloop spreken we na en delen ervaringen uit. Theateropstellingen is een theatrale variant op de familie- en organisatieopstellingen van Bert Hellinger en Gunthard Weber.

Workshop De Vloer Op: improvisatietheater

Leer improviseren op de vloer. Geen declamerende teksten, bedachte blikken en ingestudeerde emoties maar direct ingeleefd spel in het moment zelf. Niet van te voren bedenken wat je gaat spelen, maar reageren op wat de andere speler doet aan de hand van hilarische en intrigerende situaties. Veel uitdaging en verbreding van je spel door ‘anders dan gangbaar’ in de beleving te zitten. Daarbij is het kijken naar andermans scènes bijna net zo leuk en leerzaam als het zelf spelen!

Deze workshop is geschikt voor regisseurs en spelers. Als regisseur is het goed om mee te doen en te ervaren wat spelers ervaren en als speler is het goed om naar anderen te kijken, om vanaf de kant inzicht te krijgen in de werking van spel.

Workshop(s) voor jouw toneelvereniging

Prijs € 150,- per workshop (excl. reiskosten)
Beschikbaarheid In overleg
Aantal deelnemers Maximaal 15 per workshop (wanneer de locatie dat toelaat)
Optie offerte op maat Het is ook mogelijk om een reeks af te nemen met bijv. een presentatieavond erbij. Neem hiervoor contact op met Rozemarijn Strubbe
Foto's
Contactpersoon
Rozemarijn StrubbeCoördinator Kennis Cultuurparticipatie
Werkdagen:ma, di, do
Telefoon:058 234 34 50