Menu
Mijn Keunstwurk

Dagcursus | Vind je weg in het lokale bestuur

Zaterdag 13 oktober 2018 (geannuleerd!!)
Zaterdag 13 oktober 2018 (geannuleerd!!)
Locatie
Yn Blau, Wissesdwinger 1 in Leeuwarden
Prijs
€ 90,- inclusief lunch

Deze cursus is geannuleerd


De gemeenteraadsverkiezingen zijn voorbij. En nu?
Nu begint het pas! De campagneteams zijn ontmanteld en de grootste partijen zijn begonnen aan de coalitieonderhandelingen. Wat komt er in het collegeakkoord? Welke compromissen worden er gesloten? Juist in deze fase worden de kaders vastgelegd voor de komende vier jaar. Andere partijen maken zich op voor een rol in de oppositie. Nieuwe raadsleden en wethouders verschijnen ten tonele. Verhoudingen in het ambtelijke apparaat veranderen. Kortom, er ontstaat een nieuw krachtenveld. 

Als organisatie wil je dat de belangen van jouw organisatie gehoord worden en dat je invloed vergroot. Maar hoe vind je de weg in het lokale bestuur en de ambtenarij? Hoe bouw je een goede relatie op met het nieuwe college en ontdek je wie de sleutelfiguren in de ambtenarij zijn? Daar gaat de cursus ‘Vind je de weg in het lokale bestuur’ over.

Inhoud cursus

In deze cursus van één dag krijg je inzicht in de werking van de politiek-bestuurlijke arena van de gemeente en krijg je tips & tricks waarmee je zelf aan de slag kunt om je weg te vinden voor jouw organisatie.

  • Ochtend: focus op de werking van het bestuur, de politiek en de ambtenarij.
  • Middag: zelf aan slag met een simulatie waarin je tips & tricks leert toepassen.

Praktische informatie

Datum Zaterdag 13 oktober 2018
Tijd Inloop 09:30 uur | start 10.00 uur tot 15.30 uur
Locatie Yn Blau, Wissesdwinger 1, Leeuwarden
Kosten € 90,- inclusief lunch
Aanmelden Let op! Aanmelden kan tot 4 oktober 2018

Branko van Loon

Branko van Loon is als beleidsadviseur en programmamanager in dienst van de gemeente Den Haag. Daarnaast is hij zelfstandige consultant in public affairs. Branko weet de weg in alle bestuurslagen, van lokaal tot Europees, en heeft een breed netwerk in de Haagse ambtelijke, diplomatieke en politieke wereld. Hij heeft ervaring met uiteenlopende partijen zoals multinationals, koepelorganisaties, kennisinstellingen, overheden en politieke partijen.

Branko heeft kennis van politieke en maatschappelijke besluitvormingsprocessen, en vooral hoe deze zijn te beïnvloeden. Eén van zijn sterkste kanten is het opzetten en onderhouden van relaties met stakeholders. Hij neemt bedrijven en overheden mee in de wereld van public affairs en de kunst van het beïnvloeden. Met zijn kennis en ervaring helpt hij zijn opdrachtgevers in het opstellen van public affairs strategieën, het formuleren van lobbydoelen en het maken van krachtenveldanalyses. Hij biedt steun bij het ontwikkelen en onderhouden van relaties, maakt complexe dossiers helder en werkbaar, en verbindt mensen en organisaties.

Cursusleider Branko van Loon

De cursusdag ‘Vind je weg in het lokale bestuur’ komt tot stand in samenwerking met LKCA.

Contactpersoon
Lummie FokkemaAdviseur Stipe
Werkdagen:ma, di, wo, do
Telefoon:06 48886051