Mijn Keunstwurk

Werksessie Tijd voor Talent: Start je eigen project voor senioren

Vrijdag 2 november 2018
Vrijdag 2 november 2018
Locatie
Keunstwurk (Wissesdwinger 1, 8911 ER Leeuwarden)
Prijs
€ 25,- enkel en € 50,– per projectteam (inclusief workshop materiaal en lunch)

Heb je een aansprekend idee voor een cultureel project voor senioren in Friesland? Werk het dan uit tot een projectplan en start nog dit jaar met de uitvoering! Op vrijdag 2 november organiseert Keunstwurk een workshop voor ‘projectteams in wording’ die samen een ‘Tijd voor Talent’- project willen starten.

Een projectteam bestaat minimaal uit twee personen: een creatieve professional (kunstenaar, kunstvakdocent, ontwerper) en een zorg- of welzijnspartner die senioren al als doelgroep heeft. Mede-initiatiefnemers uit de doelgroep zelf zijn ook meer dan welkom.

Reframing methode
We werken met de speelse ‘reframing methode’ waarmee je stapsgewijs van een pril idee tot een sterk concept komt dat goed aansluit op de lokale context. We starten het programma met een korte inleiding over de belangrijkste aandachtspunten en succesfactoren van seniorenprogramma’s zoals het Friese ‘Tijd voor Talent’. Aan het eind van de middag presenteer je je concept aan een panel van ervaren adviseurs.

Aansprekende kleine projecten kunnen vrijwel direct van start in de laatste ronde van Tijd voor Talent (maximaal € 1.500 per project). Grotere plannen of projecten die nog wat meer uitwerking behoeven, kunnen in januari mee in de nieuwe ronde van de provinciale regeling ‘culturele activiteiten voor ouderen’.

Doelgroep
De werksessie is bedoeld professionals in de artistieke sector en in Zorg & Welzijn met een hbo denk- en werkniveau maar is ook geschikt voor senioren met organisatorische ervaring in bijvoorbeeld een ouderenbond of amateurkunstvereniging.

Praktische informatie

Datum Vrijdag 2 november 2018
Tijd 9.30 tot 15.30 uur
Locatie Keunstwurk, Wissesdwinger 1 in Leeuwarden
Kosten € 25,- enkel en € 50,– per projectteam (inclusief workshop materiaal en lunch)
Taal Nederlands

Workshopleiders
De workshop wordt geleid door Madelinde Hageman en Sikko Cleveringa. Madelinde Hageman is social designer en gespecialiseerd in de reframing methode. Ze geeft veel trainingen en ontwikkelde zelf o.a het project taal voor eenzaamheid. Sikko Cleveringa geeft leiding aan CAL-XL en is als adviseur en onderzoeker intensief betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van Tijd voor Talent.

Deze cursus is ontwikkeld in het kader van het traject ‘Tijd voor Talent’. Binnen dit traject doet Keunstwurk – samen met lokaal bestuur, culturele en maatschappelijke organisaties – actieonderzoek naar cultuurparticipatie van senioren. Op basis van dit onderzoek hebben we in de eerste fase een aantal nieuwe projecten ontwikkeld in de pilot gemeenten Achtkarspelen en Smallingerland. In de tweede fase krijgt dit een vervolg in de gehele provincie.

Contactpersoon
Marjan BruinsmaProjectondersteuner Tijd voor Talent
Telefoon:058 234 34 60