Menu
Mijn Keunstwurk

Workshop | Jongeren porren voor muziek

Zaterdag 30 november 2019
Zaterdag 30 november 2019
Locatie
Keunstwurk | Yn Blau, Wissesdwinger 1 in Leeuwarden
Cursusdata
Zaterdag 30 november 2019

Naar aanleiding van de workshop Jongeren porren voor muziek, die Youngworks verzorgd heeft voor de Brabantse muziekverenigingen, hebben Keunstwurk en de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF) in het kader van het OMF-traject ‘van krimp naar groei’ Youngworks benaderd voor een soortgelijke workshop en inspiratiesessie in de regio Fryslân. De workshop vindt plaats op zaterdag 30 november 2019 om 9.30 uur bij Keunstwurk.

Tot een bepaalde leeftijd vinden muziekverenigingen nog wel aansluiting bij jonge kinderen. Maar op het moment dat jongeren de overstap maken naar het voortgezet onderwijs wordt dit vaak een uitdaging. Hoe behouden we (deze) jongeren en hoe krijgen we ze geïnteresseerd voor de activiteiten die we organiseren?

Opzet workshop
De workshop bestaat uit een inspiratie- en een workshopgedeelte. Maak tijdens de workshop kennis met het puberbrein (wat is van alle tijden?), jongerentrends (wat is van nu?) en leer de basisprincipes van de motivatie die handvatten biedt om jongeren te bereiken. We schetsen een theoretisch kader over het thema en vullen het aan met diverse onderzoeken, literatuursuggesties en actuele praktijkvoorbeelden, gebruikmakende van enkele videofragmenten en interactieve werkvormen voor een aangename dynamiek.

Ook krijg je inzicht in de drie randvoorwaarden die kunnen leiden tot intrinsieke motivatie en hoe je deze randvoorwaarden terugziet in de praktijk. Je maakt een motivatietest die inzicht geeft welke randvoorwaarde voor jou het meest dominant is.

Vervolgens ga je aan de slag met de vraag: wat kunnen we vanaf morgen anders doen om jong muziektalent te binden en te boeien? We dagen je uit om te kijken vanuit de ogen van de tiener. Deze sessie levert input op voor een plan van aanpak waar je na afloop aan kunt werken in relatie tot het motiveren, boeien en binden van jongeren.

We sluiten af met één of twee acties die je bedacht hebt tijdens de workshop: wat ga je morgen in de praktijk toepassen?

Aanmelden
Interesse? Meld je nu aan!

Praktische informatie

Datum Zaterdag 30 november 2019
Tijd Van 9.30 - 12.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur)
Kosten Gratis
Locatie Keunstwurk, Yn Blau, Wissesdwinger 1 in Leeuwarden

Youngworks doet als doelgroepenexpert onderzoek onder jongeren. De inhoud van de boeken Puberbrein en Motivatie Binnenstebuiten en de OMF-inventarisatie, gecombineerd met kennis van Youngworks op het gebied van marketingcommunicatie gericht op jongeren, vormen een mooie basis voor de inspiratiesessie en workshop Jongeren porren voor muziek.

Contactpersoon
Peter ReenAdviseur Muziek
Telefoon:058 234 34 10