Menu
Mijn Keunstwurk

Workshopreeks Amateurtheater voor jongeren

Data in overleg
Data in overleg
Locatie
Op eigen locatie
Cursusdata
Data in overleg
Prijs
€ 300,-

Wil jouw toneelvereniging graag meer jongeren enthousiast maken voor theater? Laat de jongeren dan zelf ervaren hoe leuk het is om op het toneel te staan! Dit kan door middel van de workshopreeks – amateurtheater voor jongeren.

Na het aanmelden van jouw toneelvereniging neemt de workshopleidster Grytha Visser contact met je op om de workshopreeks in te plannen. De reeks bestaat uit drie avonden, op jouw gewenste locatie, waarin jongeren beleven hoe het is om toneel te spelen.

Inhoud workshop

Het accent van de workshop ligt op het spelplezier door improvisatieoefeningen, maar er is ook aandacht voor de technische aspecten zoals houding, stemtraining en tekstbeleving!

Workshopleidster Grytha Visser

De workshoplessen worden gegeven door Grytha Visser. Zij maakt vaak theater met jongeren zowel in Friesland, Groningen en Drenthe. Ze regisseert o.a. de jongerenproductie bij het Shakespeare Theater in Diever, maar bijvoorbeeld ook de jongeren bij Stifting Kom mar op in Suwâld. Daarnaast heeft Grytha haar eigen jongerentheater genaamd ‘Jonge Sla’.

 

Praktische informatie

Datum Drie workshopavonden (data in overleg)
Locatie Locatie in overleg
Tijdsduur workshop 1,5 uur
Voor wie? Amateurtoneelverenigingen
Kosten € 300,- (excl. reiskosten) * Voor een tegemoetkoming in de kosten kun je bij Iepen DoEK een aanvraag indienen via de 'Bydrageregeling foar jongeren'
Aanmelden Kan het hele jaar door

* Jongerentheaterbijdrage
Bij Iepen DoEK kun je een bijdrage aanvragen voor jongerentheater. Met deze regeling kun je maximaal € 200,- vergoed krijgen voor theateractiviteiten voor jongeren. Je kunt hier per seizoen eenmalig gebruik van maken.

Deze toneelverenigingen gingen je al voor!

  • Jeugdtheater Nij bigjin in Bakkeveen
  • Krite Grou in Grou
  • Foar de Wyn in Folsgare
Contactpersoon
Eline de VriesCultuurverbinder Theater & Dans
Werkdagen:wisselend