Menu
Mijn Keunstwurk

Workshops start IEPEN DoEK – 6 nov 2021

 

 • Workshop 1

  Improviseren  –  Jan Arendz en Marijke Geertsma

  Jan en Marijke zijn al meer dan 40 jaar actief in de Friese toneelwereld als acteur, regisseur, initiatiefnemer van verschillende producties en alles wat daarmee samenhangt. De ‘know how’ die beide acteurs meebrengen wordt door de stichting J&M teaterwurk ingezet om de Friese culturele ontwikkeling te blijven stimuleren. Voor deze middag gaan ze aan de slag met  ‘Improviseren n.a.v. een thema.

 • Workshop 2

  Regisseren –  Jos Thie

  Jos Thie was 10 jaar artistiek leider van Tryater en is daarnaast regisseur van o.a. Jochem Myjer. Op dit moment regisseert hij bij Pier21 ‘Wat Soesto’. Naar aanleiding van een korte tekst gaan jullie spelenderwijs aan de slag en krijgen alle deelnemers persoonlijke regie tips van Jos Thie.

 • Workshop 3

  Sferen mei Ljocht techniek – Edwin Meester

  Edwin Meester is technicus en ‘special effects’ ontwerper in de theater en musicalbranche en ontwerpt licht, geluid , decor en ‘special effects’ voor klein of groot publiek. Hij is werkzaam voor o.a. Tryater Leeuwarden, Oerol Terschelling, Tonielferiening Nij beets , St Pitermearke Grou en vele verschillende lokale culturele initiatieven. De regisseur heeft maanden gewerkt om de juiste emotie in de scene te verwerken, de spelers hebben maanden gerepeteerd om de juiste rol neer te zetten. De technicus wordt een paar weken voor de première gevraagd om het geheel juist uit te lichten zodat het publiek ook echt gaat voelen wat de regisseur met de scene wil zeggen…
  Een minicursus lichttechniek.

 • Workshop 4

  Grimeren – Anna Doorenbos

  Anna Doorenbos was o.a. betrokken als grimeur bij ‘De Foarstelling’. Zij wil samen met de aanwezigen weer oude en nieuwe technieken van het grimeren onder de aandacht brengen. Deze leer je door zelf te oefenen. De materialen zijn aanwezig. Wel even een handdoek meenemen.