Mijn Keunstwurk

Yn Blau

Yn Blau is een prachtige locatie met dans- en theaterstudio’s in hartje Leeuwarden. De dans- en theaterstudio’s zijn in 2008 gebouwd als aanvulling op het oude pand de Infirmerie. Een gezellige foyer verbindt het oude pand met de nieuwbouw. Yn Blau ligt aan de Prinsentuin, één van de mooiste plekjes van Leeuwarden.

Dansstudio

Deze studio is uitgerust met een professionele zwevende dansvloer, barres, spiegelwand en audio-installatie. Hiermee is de studio geschikt voor danslessen, yoga, workshops en trainingen.

Meer informatie over de dansstudio

Theaterstudio

Deze studio biedt met professionele verlichting, audio-installatie, piano, sportvloer en mobiele tribune veel mogelijkheden voor zang, urban dance, theater- of regietrainingen en theatersport. Deze studio is ook erg geschikt voor workshops, schoolgroepen, presentaties of lezingen, doordat deze is uitgerust met een beamer, projectiescherm, audio-installatie en wifi. In de theaterstudio is ruimte voor maximaal 70 zitplaatsen.

Meer informatie over de theaterstudio

Huren

De studio’s zijn alle dagen van de week per dagdeel (‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds) boekbaar. Afzonderlijk en in combinatie met elkaar. Tijdens je aanwezigheid bij Yn Blau is er altijd een huismeester die de receptie en de keuken beheert. Mocht je naast het boeken van een studio specifieke wensen hebben betreffende geluid- en of lichttechniek of op het gebied van catering dan adviseren wij je graag. De reguliere tarieven vind je hieronder in de tarievenlijst. Voor boekingen vanuit het onderwijs en amateurkunstenveld gelden gereduceerde tarieven, die in overleg worden vastgesteld. De studio’s worden per seizoen verhuurd; het seizoen loopt van 1 september tot 30 juni.

Wil je meer weten over de studio’s, huurmogelijkheden, faciliteiten, tarieven en activiteiten? Neem contact op via de contactgegevens onderaan de pagina.

Van Huis voor Amateurkunst naar Yn Blau

In 2008 is het blauwe gebouw met de dans- en theaterstudio’s samen met provinsje Fryslân, gemeente Leeuwarden, woningbouwvereniging WoonFriesland en Keunstwurk op de binnenplaats van de Infirmerie in Leeuwarden gerealiseerd. Provinsje Fryslân heeft in het kader van haar cultuur beleid deze plek gecreëerd voor amateurkunstenaars om zich te kunnen ontplooien. Van 2008 tot januari 2016 droeg het gebouw de naam Huis voor Amateurkunst.

De plek en de uitstekende voorzieningen maken dat niet alleen amateurs, maar meer en meer de professionals hun weg vinden naar en in het Huis voor Amateurkunst. Ook bedrijven, onderwijsinstellingen en particulieren maken gebruik van de dans- en theaterstudio’s. De naam Huis voor Amateurkunst dekte daarom niet (meer) de lading.

Harmien Venema – oud-coördinator van Yn Blau:We hebben gezocht naar een naam die alle gebruikers en het gebouw recht doet. Een naam op een hoger abstractieniveau, bijna poëtisch, die ook de creatieve processen die erin plaatsvinden visualiseert. Maar ook een naam die iets over het gebouw zegt. Als ik iemand uitleg wat de locatie van deze plek is, zeg ik steevast: ‘dat blauwe gebou by Keunstwurk’.

Het moest dus iets met blauw zijn. En Frysk. De eerste Open Dag in 2008 van het Huis voor Amateurkunst heette Yn Blau, een alle lagen dekkende titel. Deze titel hebben we overgenomen als nieuwe naam, vanaf nu heet het Huis voor Amateurkunst: Yn Blau.”

Contactpersoon
Sieger van WijkFinanciële administratie & Yn Blau
Werkdagen:ma, di, wo & do
Telefoon:058 234 34 86