Menu
Mijn Keunstwurk

Zaterdag 20 oktober: workshops van Europese theatermakers

Professionele theatermakers uit België, Malta, IJsland en Zwitserland geven workshops aan spelers, regisseurs en studenten uit het Friese amateurtheaterveld.

Tijd Van 10.00 – 12.00 uur en 13.00 – 15.00 uur (lunch tussen 12.00 – 13.00 uur)
Locatie Keunstwurk, Yn Blau, Wissesdwinger 1 in Leeuwarden
Kosten € 15,- inclusief lunch
Kledingvoorschrift Kleding waar je vrij in kunt bewegen (geen spijkerbroek)
Aantal deelnemers per workshop 15 deelnemers
Theatermakers
Oliver Stein
Rúnar Guðbrandsson
Sean Buhagir
Saartje Hendrickx

VOL | Workshop 1:  ‘Authentiek acteren’ door Oliver Stein

Van 10.00 – 12.00 uur

Ontdek hoe je als acteur de diversiteit aan emoties op een authentieke manier kunt uitdrukken. Oliver Stein leert je hoe emoties zijn verbonden aan specifieke onderdelen van je lichaam en hoe je die door bepaalde oefeningen in kunt zetten. Waarna dit op de vloer wordt toegepast met verschillende theaterteksten.

Oliver Stein (1971) werkt als acteur, performer en regisseur voor theater, film en festival, zowel met professionele als amateurtheaterspelers, op een internationaal niveau (Fringe Festival Edinbourgh, Schauspielhaus Salzburg (Austria)Theater Neumarkt Zurich (CH), Stadttheater Konstanz (Germany) Respublikanski Teatr Belaruskaj Dramaturgii (Belarus) Goethe Institut Belgrad(Serbia).

VOL | Workshop 2: ‘Expressiviteit’ door Rúnar Guðbrandsson

Van 10.00 – 12.00 uur

Rúnar Guðbrandsson laat zich in zijn werk inspireren door theatericonen Jerzy Grotowski en Eugenios Barba. Deze fysiek uitdagende workshop is gericht op de expressiviteit van de acteur met de inzet van fantasie en het reageren op prikkels van buiten.

Rúnar Guðbrandsson studeerde theater in Denemarken en volgde trainingen van Eugenio Barba in het Odin Theatre in Holsterbro, in Jerzy Grotowski´s Laboratorium inWroclaw, Poland, Dario Fo in Italy, Jury Alschitz in Copenhagen en Anatoly Vasiliev in Moscow. Hij behaalde een MA in Performance studies and Directing aan de Montfort University in Leicester, Engeland. Hij werkt als regisseur en dramadocent in IJsland (Icelandic Art Academy) en het buitenland. Sinds 1992 runt hij zijn eigen theatergroep Lab Loki.

Workshop 3: ‘Communiceren met publiek’ door Sean Buhagiar

Van 13.00 -15.00 uur

Sean’s werk als theaterregisseur kenmerkt zich door het werken met intenties en prikkels van de speler om met het publiek te communiceren. Hij richt zich daarbij op de fysieke mogelijkheden van de acteur om dit te bereiken. De workshop bevat een serie van oefeningen bedoeld om de fysieke mogelijkheden acteur en tekst met elkaar te verbinden.

Sean Buhagiar (1986) is theater regisseur en producer op Malta. Sinds 2017 is hij artistiek leider van het National Theatre Company, Teatru Malta.  Het theater in Malta is semiprofessioneel, wat betekent dat bij de meeste producties professionals en amateurs samenwerken.

Workshop 4: ‘Zuiver samenspel’ door Saartje Hendrickx

Van 13.00 – 15.00 uur
(voertaal Nederlands)

Hoe hou je het (samen-) spel in een scène zuiver? In deze workshop ga je, als makende speler, aan de slag met enkele eenvoudige zinnen. Je krijgt concrete handvatten aangereikt om het samenspel, los van de vele tekstinterpretaties, zuiver te houden.

Saartje Hendrickx, afgestudeerd als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht, is kerndocent en coach bij OPENDOEK (Belgische koepelorganisatie voor het amateurtheater). Met haar eigen bedrijf Warmoes maakt ze kinder- en jeugdtheater en is ze zich meer en meer gaan verdiepen in het theatermaken met en voor sociale doelgroepen (anderstalige nieuwkomers, mensen met een beperking, kansarmen). Ze werkt al 10 jaar als zorgclown voor Cliniclowns België.

De Europese conferentie Amateurtheater ‘Challenging the local’  is een samenwerking tussen STAF, NHL Stenden Docent Theater, Keunstwurk en het internationale netwerk STEP (Projects on European Theatre Systems).

Contactpersonen
Rozemarijn StrubbeAdviseur Kennis Cultuurparticipatie
Werkdagen:ma, di, do
Telefoon:058 234 34 50
Mobiel:06-83428984
Luuk EisemaAdviseur Theater, Studieleider Regieopleiding
Werkdagen:di
Telefoon:058 234 34 42